Peter Bosz, tehnicianul care in sezonul trecut a condus-o pe Ajax Amsterdam in finala Europa League, a fost demis de la Borussia Dortmund, dupa ce gruparea germana a ajuns la a noua partida consecutiva fara victorie in toate competitiile.

HotNews.roFoto: Hotnews

In ultima etapa din Bundesliga, Dortmund a fost invinsa de Werder Bremen, scor 2-1, pe Signal Iduna Park.

In ultimele 13 meciuri disputate in toate competitiile, Borussia Dortmund a obtinut o singura victorie, 5-0 cu Magdeburg, din liga a treia, in Cupa Germaniei.

Conducerea echipei va fi asigurata de Peter Stoger, antrenorul demis saptamana trecuta de la FC Koln, echipa pe care a pregatit-o timp de patru ani. In varsta de 51 de ani, Stoger va fi asistat de Manfred Schmidt si Jorg Heinrich. Austriacul a semnat un contract care va expira la finalul sezonului.

De-a lungul carierei, Peter Stoger le-a mai antrenat pe First Viena, Grazer AK, SC Wiener Neustadt, Austria Viena si FC Koln.

Dupa 15 etape disputate in Bundesliga, Dortmund e pe locul 7, cu 22 de puncte, avand sase victorii, 4 remize si 5 infrangeri.

Borussia Dortmund a ratat calificarea si in optimile Champions League, dupa ce a terminat pe locul trei in Grupa H (doua remize si 4 infrangeri), dupa Tottenham si Real Madrid. Dormund va evolua in 16-imile Europa League.

Tragerea la sorti a 16-imilor Europa League va avea loc luni, la Nyon, de la ora 14:00.