Liga Profesionista de Fotbal a decis sa introduca arbitrajul video la meciurile din Liga 1, tehnologia urmand sa apara chiar din play-off, dupa cum a anuntat Gino Iorgulescu, presedintele LPF.

LPFFoto: lpf.ro

"Toti membrii Adunarii Generale au fost de acord. Trebuie sa vedem metodele de finantare. Nu vrem sa prejudiciem cluburile. E nevoie de finantare. Cautam surse pentru a nu pune in pericol banii cluburilor.

Estimativ, e nevoie de doi arbitri in plus si doi operatori. Costul poate ajunge la 1,5 milioane de euro. Cautam o variant mai ieftina. Nu vom fi de acord ca un patron sa plateasca totul. A fost doar o vorba aruncata a lui Gigi, dar nu vom accepta asa ceva. Incercam ca in play-off, macar la un meci, sa fie testat acest arbitraj" - Gino iorgulescu, intr-o conferinta de presa.

VAR (asa cum se numeste sistemul) a fost deja implementat in campionate puternice precum Serie A (Italia), Eredivisie (Olanda) si Bundesliga (Germania). De asemenea, sunt sanse importante ca VAR-ul sa isi faca aparitia si in Primera Division (Spania) chiar din sezonul viitor.