FCSB a invins-o pe Juventus Bucuresti, scor 4-0, intr-un meci disputat duminica, pe "Arena Nationala" (etapa XX a Ligii 1). Echipa pregatita de Nicolae Dica a obtinut prima victorie dupa doua infrangeri consecutive in Liga 1 si a revenit pe pozitia secunda in clasament, la cinci puncte in spatele liderului CFR Cluj.

Foto:

Golurile au fost marcate de Florin Tanase '54, '78, Gnohere '80 si Budescu '90+1.

Dupa o prima repriza fara goluri, Dica a luat atitudine la pauza si l-a introdus pe Florinel Coman in locul lui Alibec, care a mai bifat inca un meci fara gol marcat. Coman a contribuit la faza primului gol reusit de FCSB, in minutul 54. Jucatorul in varsta de 19 ani i-a pasat lui Budescu, acesta a centrat perfect in fata portii, iar Florin Tanase a reluat in plasa cu o lovitura de cap.

Acelasi Tanase a majorat avantajul in minutul 78, cand a inscris tot cu o lovitura de cap, de aceasta data dupa o centrare din corner a lui Florinel Coman. In minutul 80, Coman a tras de la distanta, mingea l-a lovit in spate pe nou intratul Gnohere, iar tabela s-a modificat pentru a treia oara in dreptul celor de la FCSB. Budescu, jucatorul caruia Gigi Becali ii interzisese sa mai execute loviturile de la colt, a stabilit scorul final in prelungiri, cu un sut direct din corner.

"Am discutat la pauza ca trebuie sa schimbam niste lucruri, dupa pauza am decis ca trebuie sa inscriem si am reusit, iar astfel ne-am facut jocul mai usor. Nu mai inscrisesem de cateva meciuri, e bine ca am reusit. Am facut fazele fixe la antrenament, nu execut numai eu cornerele la Steaua. Daca ma afectau afirmatiile lui Gigi Becali, probabil nu ma mai vedeati aici. Am discutat cu Gigi Becali, i-am spus de ce vin la Steaua, asta sunt, altul mama nu mai face", a declarat Budescu la Digisport, potrivit News.ro.

Ce a spus Nicolae Dica:

"Ne-a fost greu in prima repriza, in a doua parte am fost agresivi, am reusit sa marcam si ma bucur de evolutia echipei. Teama mi-a fost si la inceput si la pauza, CFR era la 8 puncte, ma bucur ca baietii au reusit sa faca un joc bun. Mai avem trei meciuri de jucat pana la finalul anului si sper sa le castigam. L-am schimbat pe Alibec pentru ca mi-am dorit sa joc cu Tanase, am facut un lucru bun. Patronul a spus la nervi despre Budescu dupa meciul cu Astra, atat pot spune. Am discutat cu Budescu, am repetat fazele fixe. Ne doream sa fim pe primul loc, din pacate nu s-a putut, dar nu trebuie sa uitam ca avem zece meciuri in plus jucate fata de CFR in acest sezon competitional. Obiectivul nostru este sa terminam pe primul loc", a spus Dica la Digisport, conform News.ro.

Au evoluat echipele:

FCSB: Nita - Pleasca, Balasa, Larie, J. Morais - Pintilii, Ov. Popescu (Gnohere '76) - Man, Budescu, Fl. Tanase (Golofca '86) - Alibec (Fl. Coman '46). Antrenor: Nicolae Dica

Juventus Bucuresti: Draghia - Calintaru (C.Petre '79), Dima, Wallace, F. Stefan -Mihaescu, Barbulescu - Sesar, Bajenaru (Tara '70), Dzalamidze (Cazan '84) - Mazarache. Antrenor: Marin Barbu

Cartonase galbene: Tanase '72

Meciul a fost arbitrat de Horia Mladinovici, ajutat de Vasile Marinescu si Daniel Hulubei, in timp ce Alexandru Tudor a fost rezerva.

Observatori au fost Costin Toma si Imilian Serbanica.

Inaintea partidei s-a tinut un moment de reculegere in memoria lui Valer Sulea, membru in corpul de observatori LPF, decedat duminica la 60 de ani, scrie News.ro.

Rezultate inregistrate in etapa XX:

Vineri (1 decembrie)

FC Voluntari - CFR 1907 Cluj 0-3

Au marcat: Billel Omrani (41), Ciprian Deac (72), Adrian Paun-Alexandru (78).

Sambata (2 decembrie)

CS Concordia Chiajna - FC Botosani 3-0

Au marcat: Thaer Bawab (39), Marian Cristescu (49), Cristian Bud (87).

CS U Craiova - FC Viitorul Constanta 3-1

Au marcat: Ionut Alexandru Mitrita (58 - penalty), Nicusor Bancu (62), Cristian Barbut (77), respectiv George Tucudean (42).

Cartonas rosu: Bogdan Tiru (FC Viitorul, 57).

Duminica (3 decembrie)

CSM Poli Iasi - AFC Astra Giurgiu 1-0

A marcat: Andrei Cristea (68).

FCSB - SC Juventus Bucuresti 4-0

Au marcat: Florin Tanase (54, 78), Harlem Gnohere (80), Constantin Budescu (90+1).

Se vor disputa luni (4 decembrie)

ACS Poli Timisoara - CS Gaz Metan Medias (stadion Dan Paltinisanu - Timisoara, ora 18.00)

ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - FC Dinamo Bucuresti (stadion Tineretului - Brasov, 20.45)

Liga 1, clasament in timp real:

Sursa foto: soccerstand.com