Deja calificata in primavara europeana, FCSB va incerca sa obtina un rezultat pozitiv pe terenul celor de la Viktoria Plzen pentru a incheia pe primul loc in Grupa G din Europa League. Va fi a patra intalnire dintre cele doua formatii in acest an, echipa lui Nicolae Dica fiind neinvinsa in fata vicecampioanei Cehiei. Partida se va desfasura pe "Doosan Arena", de la ora 20:00 si va putea fi urmarita in direct la Pro Tv si Telekom Sport 1 si Live Text pe HotNews.ro.

Foto:

Echipele probabile:

Viktoria Plzen: Hruska - Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky - Horava, Hrosovsky - Petrzela, Cermak, Kopic - Krmencik. Antrenor: Pavel Vrba

Absenti: Baranek, Cisovsky

FCSB: Nita - Enache, Planici, Balasa, Morais - Ov. Popescu, Nedelcu - Man, Budescu, Fl. Coman - Alibec. Antrenor: Nicolae Dica

Absenti: Benzar, Momcilovic (accidentati), Pintilii si Teixeira (nu au fost inclusi in lot)

Meciul va fi condus de Ivan Bebek , din Croatia. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Goran Pataki si Miro Grgic. Arbitri aditionali vor fi Mario Zebec si Goran Gabrilo. Al patrulea oficial va fi Ivica Modric.

Ultimele cinci partide:

Viktoria Plzen: patru victorii (4-1 cu Slovacko, 1-0 cu Slavia Praga, 3-1 cu Karvina, in campionatul Cehiei; 4-1 cu Lugano, in Europa League), o infrangere (2-3 cu Slovacko, in Cupa Cehiei)

FCSB: trei victorii (2-1 cu Concordia Chiajna, 5-2 cu CS U Craiova, in Liga 1; 6-1 cu Sanatatea Cluj, in Cupa Romaniei), o remiza (1-1 cu Hapoel Beer Sheva, in Europa League), o infrangere (0-1 cu CSMS Iasi)

Intalniri directe

Viktoria Plzen si FCSB s-au mai duelat de trei ori pana acum, toate confruntarile avand loc in acest an. Doua meciuri s-au disputat in turul trei preliminar al Champions League. Vicecampioana Romaniei s-a calificat atunci in play-off-ul competitiei dupa 2-2 pe "Arena Nationala" si 4-1 in deplasare.

Ultima partida directa a avut loc in septembrie, in prima etapa a grupelor Europa League, pe "Arena Nationala" si s-a incheiat cu victoria categorica a ros-albastrilor, scor 3-0.

Viktoria Plzen vs echipe din Romania

Prima vizita in Romania a celor de la Viktoria Plzen a fost in sezonul 2014-2015 al Europa League, cand a intalnit-o pe Petrolul Ploiesti in turul trei preliminar. Cele doua echipe au remizat in meciul tur, scor 1-1, iar partida disputata in Cehia a fost castigata de Petrolul, scor 4-1.

Anul trecut, Viktoria Plzen a dat piept cu Astra Giurgiu in grupele Europa League. Giurgiuvenii s-au impus cu 2-1 pe "Doosan Arena" si partida retur de "Arena Nationala" s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Parcursul din campionat:

FC Viktoria Plzen are un bilant exceptional in actualul sezon din campionatul Cehiei, reusind 14 victorii in tot atatea etape disputate pana acum. Plzen are cel mai bun atac din campionatul ceh, reusind 32 goluri in 14 partide, dar si cea mai buna defensiva cu doar cinci goluri incasate, fiind egala Slaviei Praga la acest capitol.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Plzen a fost eliminata in optimile Cupei Cehiei de FC Slovacko, penultima echipa in campionatul Cehiei, cu scorul de 3-2, dupa prelungiri. Acesta este singurul pas gresit facut de Plzen in competitiile interne.

Desi ocupa in prezent locul 2 in Grupa G, jucatorii lui Vrba au parte de dueluri de foc in ultimele doua partide: acasa cu FCSB si in deplasare cu Hapoel Beer Sheva. Un eventual esec in fata "ros-albastrilor" ar putea compromite sansele de calificare ale Viktoriei in 16-imile Europa League.

FCSB se afla pe pozitia secunda in Liga 1, dupa ce a pierdut surprinzator in ultima etapa, scor 0-1 la Iasi. CFR Cluj a profitat de aceasta infrangere si a revenit pe primul loc, dupa ce s-a impus pe terenul lui Dinamo, scor 2-0. Ardelenii au doua puncte avans fata de echipa lui Nicolae Dica. Ros-albastrii au cel mai bun atac din Liga 1, cu 36 de goluri marcate in 18 etape.

FCSB este lider in Grupa G, cu 10 puncte, fiind deja calificata in primavara europeana. Vicecampioana Romaniei este neinvinsa in grupa, avand trei victorii si o remiza.

Ce a spus Nicolae Dica:

"Intalnim un adversar pe care il stim foarte bine, am mai jucat trei meciuri cu ei, un adversar foarte puternic. Sunt intr-o perioada buna si ei. Ne va astepta un meci foarte dificil maine seara. Chiar daca suntem calificati, noi suntem foarte motivati. Am venit sa castigam acest joc, nu am venit in excursie in Cehia. Ne dorim foarte mult sa terminam grupa pe primul loc. Orice jucator va intra maine seara trebuie sa fie pregatit suta la suta, sa dea totul pentru echipa, sa reusim sa scoatem un rezultat pozitiv", a spus Dica despre jocul cu Viktoria Plzen, potrivit News.ro.

"Au ramas jucatori acasa. Benzar este accidentat, Momcilovici si el la fel, este accidentat, probabil doua saptamani nu-l vom avea, pentru ca a facut o intindere. Pe Teixeira si Pintilii am optat sa-i las acasa pentru ca sunt doi jucatori cu experienta foarte mare si avem un meci in campionat foarte puternic si important pentru noi, la Astra. Pentru jocul de maine consider ca este important sa joace si jucatorii care au jucat mai putin in ultima perioada, pentru ca suntem calificati. Dar trebuie sa venimcu jucatori proaspeti, ne asteapta multe meciuri in continuare".

"Presiune la Steaua exista totdeauna. La fiecare meci trebuie sa castigam. Daca vom pierde maine seara nu este ok pentru un club ca Steaua sa aiba doua infrangeri consecutive. Dar se poate intampla. Important este ca maine sa scoatem un rezultat pozitiv. Daca nu vom scoate, vom merge inainte. Avem meci de campionat si acolo vom incerca sa indreptam lucrurile", a explicat tehnicianul.

Grupa G, clasament:

1. FCSB (8:3) 10 puncte

2. Plzen (9:8) 6

3. H. Beer Sheva (5:7) 4

4. Lugano (6:10) 3

*Primele doua clasate se califica in primavara Europa League.

Rezultatele inregistrate de FCSB pana acum:

FCSB - Plzen 3-0

Lugano - FCSB 1-2

Hapoel Beer Sheva - FCSB 1-2

FCSB - Hapoel Beer Sheva 1-1

Au mai ramas de disputat in Grupa G:

23 noiembrie, ora 20.00: Viktoria Plzen - FCSB; FC Lugano - Hapoel Beer-Sheva;

7 decembrie, ora 22.05: FCSB - FC Lugano; Hapoel Beer-Sheva - Viktoria Plzen.

Se vor disputa joi:

Ora 18:00

Grupa A

FC Astana - Villarreal

Grupa F

Lokomotiv Moscova - FC Copenhaga

Grupa G

Viktoria Plzen - FCSB, in direct pe Pro Tv si Telekom Sport 1

Lugano - Hapoel Beer Sheva

Grupa H

FC Koln - Arsenal, in direct pe Telekom Sport 2

BATE - FK Crvena zvezda

Grupa I

Salzburg - Guimaraes

Konyaspor - Marseille

Grupa J

Ostersunds - FK Zorya Luhansk

Athletic Bilbao - Hertha Berlin, in direct pe Telekom Sport 4

Grupa K

Lazio - Vitesse, in direct pe Telekom Sport 3

Nice - Waregem

Grupa L

Rosenborg - Real Sociedad

Zenit Petersburg - Vardar

Ora 22:05

Grupa A

Maccabi Tel Aviv - Slavia Praga

Grupa B

Partizan - Young Boys

Skenderbeu - Dinamo Kiev

Grupa C

Ludogorets - Basaksehir, in direct pe Telekom Sport 4

Braga - Hoffenheim

Grupa D

AC Milan - Austria Viena, in direct pe Telekom Sport 2

AEK Atena FC - Rijeka

Grupa E

Lyon - Apollon

Everton - Atalanta, in direct pe Telekom Sport 3

Grupa F

Sheriff Tiraspol - Zlin