Manchester City a raportat o cifra de afaceri record de 473,4 milioane de lire sterline (620,11 milioane dolari) in exercitiul financiar 2016/2017, astfel ca formatia engleza de fotbal a inregistrat profit pentru al treilea an consecutiv, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Victorie pentru Manchester CityFoto: mancity.com

City a obtinut un profit de 1,08 milioane lire sterline, in regres sensibil fata de cele 20,5 milioane lire sterline raportate anul trecut. Clubul a explicat ca exercitiul financiar a fost calculat pe 13 luni in loc de 12 si acest fapt a afectat profitul.

Veniturile clubului au crescut cu 21% fata de exercitiul precedent, in timp ce costurile cu salariile au scazut cu 56%.

Clubul englez nu are niciun fel de datorii, iar presedintele lui City, Khaldoon Al Mubarak, anticipeaza pentru anul viitor venituri de circa 500 milioane lire sterline.

Sezonul trecut, Manchester City nu a castigat niciun trofeu, dar directorul executiv Ferran Soriano a fost multumit de progresul si potentialul echipei conduse de Pep Guardiola. City a cheltuit sume mari in mercato de vara, cand i-a adus pe Benjamin Mendy, Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson si Danilo, dar echipa ocupa primul loc in Premier League, cu 8 puncte avans fata de prima urmaritoare, Manchester United.