Imediat dupa esecul din calificarile pentru Mondialul 2018, Federatia Romana de Fotbal a lansat noul echipament al tricolorilor. Logo-ul imprimat pe echipament reprezinta, conform FRF, o reinterpretare a stemei nationale, adaptata celor cinci provincii romanesti: Muntenia, Moldova, Transilvania, Oltenia si Dobrogea. Simbolul Olteniei seamana izbitor cu leul stilizat de pe sigla Peugeot.

Nationala de fotbal a Romaniei - Noul echipament Foto: frf.ro

Actiunea de imagine a FRF vine la scurt timp dupa ce Romania a ratat, pentru a cincea oara consecutiv, calificarile pentru un Campionat Mondial. Aflata sub tirul suporterilor, Federatia l-a concediat pe antrenorul Cristoph Daum, inlocuindu-l cu Cosmin Contra, si a lansat o operatiune de PR.

Ce spune selectionerul Contra

"Avem un nou blazon, o noua identitate. E o responsabilitate, imi doresc ca jucatorii sa fie constienti de toata aceasta munca, de faptul ca reprezentam suporterii romani de pretutindeni. Sa nu uite inainte de a intra pe teren ca acest tricou insemana foarte mult. Eu vreau sa calific echipa la Campionatul European" - Cosmin Contra, selectionerul Romaniei.

Echipamentul de baza va fi cel galben, in timp ce rosul va reprezenta varianta de rezerva. Portarii vor avea trei variante de tricouri: negru, violet si verde.

Noile echipamente vor fi folosite in Liga Natiunilor si in meciurile din preliminariile EURO 2020.

*Sursa foto: frf.ro

Stema nationalei reuneste cele cinci mari provincii ale Romaniei (Muntenia, Moldova, Ardealul, Oltenia si Dobrogea). Leul stilizat care reprezinta Oltenia aminteste de logo-ul celor de la Peugeot.

Aici poti vedea noile echipamente ale Romaniei: