ACS Poli Timisoara a invins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (1-0), sambata seara, pe stadionul ''Dan Paltinisanu'', intr-un meci din etapa a 16-a a Ligii I de fotbal, informeaza Agerpres.

Alexandru MunteanuFoto: acspoli.ro

Gazdele au deschis scorul prin Alexandru Munteanu (37), dupa ce Astra a ramas in zece oameni in urma eliminarii camerunezului Anatole Abang (30), pentru fault dur asupra lui Marius Croitoru, care nu a mai putut continua meciul.

Antrenorul Astrei, Edi Iordanescu a fost trimis in tribuna pentru proteste vehemente la adresa arbitrului, dupa ce Valentin Cretu (Poli), care avea cartonas galben, a comis un fault si nu a fost eliminat. Tehnicianul a refuzat initial sa paraseasca banca tehnica, dar a revenit apoi asupra deciziei si a urcat in tribuna.

Astra a egalat dupa pauza, prin Silviu Balaure (59), dar Poli a marcat golul victoriei in min. 71, cand Sebastian Mailat a sutat de la peste 30 de metri, balonul a lovit bara transversala si a intrat in plasa din portarul Plamen Iliev.

In tur, Astra s-a impus cu 3-0.

Poli nu mai castigase de sase etape, in care inregistrase doua egaluri si patru esecuri.

Astra a ajuns la sase etape fara victorie, avand doua egaluri si patru infrangeri.

Echipele:

ACS Poli Timisoara: Curileac - Cretu (Ciucur '46), Bocsan, Melinte, Tiganasu - Vasvari, Croitoru (Curjuric '34) - Munteanu (Doman '72), Soljici, Mailat - Abraw. Antrenor: Ionut Popa

Astra Giurgiu: Iliev - Belu, Erico da Silva, Polczak, Al. Stan - Takayuki, R. Moise - Nyuiadzi (Gheorghe '70), Al. Ionita II (Marquinhos '56), Balaure (Radunovic '78) - Abang. Antrenor: Edward Iordanescu

Cartonasa galbene: Cretu '26, Melinte '77, Soljici '87 / Abang '24, '33, Nyuiadzi '28, Iliev '38, Polzcak '90+4

Cartonas rosu: Abang '33

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Coltescu ajutat de Adrian Ghinguleac si Ciprian Dansa.

Rezerva a fost Andrei Chivulete, iar observatori Florin Hincu si Imilian Serbanica.

Liga 1, clasament in timp real:

Sursa foto: captura soccerstand.com