Atacantul Denis Alibec a fost scos din lot de antrenorul Nicolae Dica si amendat cu 75.000 de euro, reprezentand 25% din contractul sau, pentru gesturile de la meciul cu FC Voluntari. Si mijlocasul Catalin Golofca a fost amendat cu 25% din contract, pentru viata sa extrasportiva nepotrivita, informeaza News.ro.

Denis Alibec, in meciul cu Viktoria PlzenFoto: fcsteaua.ro

"Nu am stiut pana acum ca Alibec a avut contract de titular si pana la finalul meciului, ca altfel poate ne ia la bataie Alibec. Niciodata nu am fost asa de suparat cum m-am suparat aseara pentru ca i-am permis prea multe, l-am facut capitan si am ajuns aici. Am vorbit cu Dica, mi-a zis . Stiti ca ma bag la echipa, dar in situatii de indisciplina tot timpul am respectat suta la suta hotararile antrenorililor.

Dica mi-a zis . Dica a zis ca nu-l mai antreneaza si nu mai vorbeste cu el. Dimineata, l-am sunat pe Aergaseala si i-am zis sa-i ia 25 la suta, si lui, si lui Golofca. Ca-l iertasem pe Golofca si acum nu-l mai iert nici pe el. Nu mai permit nimic, pentru ca ce se intampla acum, nu s-a mai intamplat niciodata la Steaua. De ce? Din cauza tolerantei pe care am permis-o eu. Alibec are aproape 300.000, 25 la suta inseamna 75.000", a declarat patronul FCSB-ului la Pro X.

Becali spune ca este dispus sa piarda bani si sa rateze un transfer profitabil al lui Alibec, dar nu renunta la sanctionarea fotbalistului.

"Ieri a sunat impresarul din Anglia si a zis ca pe data de 9 noiembrie revine cu opferta din Anglia pentru Alibec. E vorba de 10 milioane de euro. Asta e, ce sa fac? Chiar daca o sa pierd banii nu trec peste antrenor si nu permit asa ceva. S-a umplut paharul. Aseara am aruncat ultima picatura si a dat peste. Mi-a ajuns cutitul la os. Mai bine pierd zece milioane decat sa pierd 40 sau sa pierd echipa. Ca cu el pierd echipa. Sa plece in Anglia si sa joace, la Steaua nu mai joaca. Daca nu, sa stea aici si sa se antreneze pana la finalul contractului, ca eu ii dau banii pana la final", a conchis patronul gruparii din Liga 1.

Formatia FCSB a remizat, vineri seara, in deplasare, scor 0-0, cu echipa FC Voluntari, in primul meci al etapei a XIV-a a Ligii I. La oaspeti, dupa ce a fost scos din joc, Denis Alibec nu s-a dus la banca de rezerve, ci a plecat direct la vestiare, dupa ce si-a aruncat pe jos banderola de capitan de echipa. El a lovit nervos cu piciorul usa de acces la vestiare.