Jupp Heynckes (72 de ani) o va pregati pe Bayern Munchen pana la finalul sezonului in curs, a anuntat, joi, cotidianul Bild. Acesta il va inlocui pe Carlo Ancelotti - italianul a fost demis dupa ce bavarezii au pierdut categoric, scor 3-0, pe terenul celor de la PSG in Champions League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

De numele lui Heynckes se leaga ultima performanta majora a lui Bayern: "tripla" campionat, Cupa Germaniei si Champions League in 2013. Imediat dupa acest rezultat mare, Jupp a anuntat ca se retrage din activitate. La acel moment, formatia de pe "Allianz Arena" l-a inlocuit cu Pep Guardiola.

Heynckes a condus de trei ori pe Bayern in cariera sa, intre 1987 si 1991, in 2009 o scurta perioada, si intre 2011 si 2013. In palmaresul germanului figureaza trei titluri nationale cu Bayern si doua trofee ale Ligii Campionilor, primul fiind reusit la conducerea tehnica a formatiei Real Madrid, in 1998, informeaza News.ro.

Numirea sa oficiala nu a fost, deocamdata, confirmata de oficialii gruparii din Munchen. In acest moment, Bayern se afla pe locul doi, cu 14 puncte, la cinci lungimi distanta in urma liderului Borussia Dortmund.