Infrangerea din meciul cu PSG (0-3), in a doua etapa a grupelor Champions League, a fost decisiva pentru soarta lui Carlo Ancelotti pe banca lui Bayern Munchen. Tehnicianul italian s-a despartit de campioana Germaniei, a anuntat clubul bavarez pe site-ul oficial.

Carlo AncelottiFoto: fcbayern.de

UPDATE: Bayern Munchen a anuntat despartirea de Carlo Ancelotti, printr-un comunicat publicat pe site-ul clubului.

"Prestatiile echipei noastre de la inceputul acestui sezon nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. Eu si Hasan Salihamidzic am avut azi o discutie deschisa si serioasa cu Carlo si l-am informat despre decizia noastra.

As vrea sa-i multumesc lui Carlo pentru cooperare si regret ca lucrurile au decurs astfel. Carlo este si va ramane prietenul meu, dar trebuie sa luam o decizie pentru binele lui FC Bayern", a spus CEO-ul Karl-Heinz Rummenigge, potrivit Digi Sport.

Interimatul va fi asigurat de Willy Sagnol, secundul lui Ancelotti.

Potrivit ESPN, Carlo Ancelotti si-ar fi prezentat demisia din functia de antrenor al lui Bayern Munchen, informatia urmand sa fie anuntata oficial intr-o conferinta de presa organizata in aceasta dupa-amiaza.

Pe lista posibililor inlocuitori ai lui Ancelotti se afla francezul Willy Sagnol, acum secund al italianului, si germanul Thomas Tuchel, fost antrenor al Borussiei Dortmund si al formatiei Mainz.

In varsta de 58 de ani, Carlo Ancelotti a preluat-o pe Bayern in vara anului 2016, cand l-a inlocuit pe Pep Guardiola, si alaturi de bavarezi a cucerit titlul si doua Supercupe ale Germaniei.

Bayern Munchen are un inceput dificil de sezon. Dupa sase etape disputate in Bundesliga, bavarezii ocupa locul trei (cu 4 victorii, o remiza si o infrangere), dupa Borussia Dortmund si Hoffenheim. Inaintea esecului de pe "Parc des Princes" (0-3 cu PSG), Bayern a obtinut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu cu Wolfsburg, scor 2-2, dupa ce a condus cu 2-0.

In sezonul precedent al Champions League, Bayern a ajuns pana in sferturi, unde a fost eliminata de Real Madrid (1-2, 2-4 dupa prelungiri), cea care avea sa castige pentru a 12-a oara trofeul.