Cu o istorie de 81 de ani, FC Brasov dispare de pe harta fotbalului romanesc, dupa ce Tribunalul Brasov a decis ca echipa sa intre in faliment, avand datorii de peste10 milioane de euro. FC Brasov a activat ultima oara in sezonul precedent al Ligii a II-a, terminand pe locul sapte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit News.ro, FC Brasov are datorii de peste 10 milioane de euro, aproximativ 5 milioane de euro fiind impozite neplatite la fisc. Alti 700.000 de euro reprezinta salarii neplatite la jucatori. Clubul mai are si o datorie de 1,3 milioane de euro la patronul Ioan Neculaie, care este anchetat penal tocmai pentru ca a luat bani din conturile clubului. Restul sunt datorii acumulate la diversi furnizori si utilitati. Clubul a intrat in insolventa in 2015, dar creditorii au cerut falimentul. Cererea lor a fost aprobata de Tribunalul Brasov.

"In baza art.145 al.1 lit. A pct. c, lit. C si art. 75 alin. 4 din Legea nr.85/2014 Dispune intrarea in procedura falimentului a debitorului SC Fotbal Club Brasov SA. Numeste in calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul in insolventa Rovigo SPRL, care va indeplini atributiile prevazute de art.64 din Legea nr.85/2014. Stabileste onorariul provizoriu al lichidatorului judiciar la suma de 3.000 lei pentru intreaga procedura si un onorariu de succes de 8% din sumele distribuite in procedura. In temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedura insolventei, Dispune dizolvarea societatii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixeaza termenul maxim de predare a gestiunii catre lichidatorul, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii la data de 06.10.2017. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor si Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov, pentru efectuarea mentiunii, precum si publicarea in Buletinul procedurilor de insolventa. Fixeaza termenul limita pentru depunerea cererilor creantelor nascute in cursul procedurii la 8.11.2017. Fixeaza termenul limita pentru verificarea creantelor nascute in cursul procedurii, intocmirea si publicarea tabelului suplimentar al creantelor la 06.12.2017. Fixeaza termenul limita pentru intocmirea si publicarea tabelului definitiv consolidat al creantelor la 10.01.2018. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului si indeplinirea celorlalte operatiuni de lichidare. Executorie. Cu drept de apel in termen de 7 zile de la comunicare", se arata in sentinta Tribunalului Brasov.

Echipa de fotbal FC Brasov a fost inregistrata la Federatia Romana de Fotbal in 1936. A fost prima echipa din Romania care a castigat o cupa internationala. Au reusit sa castige Cupa Balcanica, in 1961. Astazi, cupa nu se regaseste la club si nu stie nimeni unde este. Se banuieste ca este la un depozit al federatiei sau ca ar fi la fostul antrenor Nicolae Proca, care a decedat.