Joi se va disputa a doua etapa a grupelor Europa League, iar FCSB intalneste, teoretic, cel mai accesibil adversar din aceasta faza a competitiei, pe FC Lugano. Elvetienii au incheiat sezonul precedent pe locul trei in campionat si se afla la prima participare in grupele unei competitii europene. Lugano pare acum doar o umbra a echipei de atunci, aflandu-se pe locul noua (penultimul) in campionatul Elvetiei. Partida se va desfasura pe "Swissporarena" (Lucerna) si va incepe la ora 20:00, putand fi urmarita in direct pe Pro Tv, Telekom Sport 1 si Live Text pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipele probabile:

Lugano: Da Costa - Rouiller, Sulmoni, Golemic - Crnigoj, Sabbatini, Piccinocchi, Mariani, Milosavljevic - Gerndt, Bnou Marzouk. Antrenor: Pierluigi Tami.

Absenti: Jozinovic, Guidotti (accidentati).

FCSB: Fl. Nita - Benzar, Planic, Balasa, Junior Morais - Pintilii, Ov. Popescu - Filipe Teixeira, Budescu, Fl. Tanase - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dica.

Absenti: Alibec (accidentat), Momcilovic, Nedelcu si De Amorim (nu au fost convocati).

Partida va fi condusa la centru de arbitrul Serhiy Boiko din Ucraina. El va fi ajutat de compatriotii lui Oleg Pluzhnyk si Volodymyr Volodin (ambii asistenti), Oleksandr Korniyko (rezerva), Mykola Balakin si Oleksandr Derdo (ambii aditionali).

Cum au ajuns cele doua echipe in grupele Europa League

FCSB a ajuns in grupele Europa League dupa ce a fost eliminata in play-off-ul Champions League de portughezii de la Sporting Lisabona. Ros-albastrii reusisera un rezultat de egalitate pe "Jose Alvalade" (scor 0-0) si sperau la revenirea in grupele Champions League dupa o pauza de patru ani. Partida de pe "Arena Nationala" a fost insa una de uitat pentru jucatorii lui Dica, fiind invinsi cu 5-1.

Lugano a terminat pe locul trei in editia trecuta a campionatului din Elvetia, pozitie ce i-a asigurat prezenta in grupele Europa League. Adversara ros-albastrilor se afla la prima participare in grupele unei competitii europene. Cea mai buna performanta de pana acum a fost turul doi al Cupei UEFA, in sezonul 1995-1996, cand a eliminat-o pe Inter Milano in primul tur.

In prima partida din Grupa G a Europa League, Lugano a pierdut in Israel cu scorul de 2-1 in fata lui Hapoel Beer Sheva. De partea cealalta, echipa lui Nicolae Dica a obtinut o victorie clara pe Arena Nationala cu FC Viktoria Plzen, scor 3-0 (Constantin Budescu 21' penalty, 44', Denis Alibec 73').

Grupa G, clasament:

1. FCSB 3 puncte (3-0)

2. Hapoel Beer Sheva 3 (2-1)

3. Lugano 0 (1-2)

4. Viktoria Plzen 0 (0-3)

Prezentarea echipei FC Lugano

Clubul FC Lugano a fost infiintat la 28 iulie 1908. S-a reinfiintat ca AC Lugano in 2004, ca urmare a falimentului societatii FC Lugano declarat in anul 2003. In 2008, clubul a revenit la numele original si a promovat in primul esalon abia in sezonul 2014-2015.

Lugano are in palmares trei titluri de campioana a Elvetiei (48/49, 40/41, 37/38) si trei Cupe ale Elvetiei (92/93, 67/68, 30/31).

Echipa isi desfasoara meciurile de pe teren propriu pe stadionul Cornaredo, dotat cu o capacitate de 6.330 de locuri. Meciul cu FCSB se va disputa pe "Swissporarena" (Lucerna), un stadion de aproape 17.000 de locuri.

Potrivit transfermarkt, lotul lui Lugano este cotat la 14,18 de milioane de euro, in timp ce lotul echipei FCSB valoreaza 27,05 milioane de euro. Fundasul ivorian Eloge Yao este cel mai valoros jucator din lotul lui Lugano, fiind cotat la 1.500.000 de euro.

Lugano a mai jucat o dubla mansa in compania unei echipe romanesti: 0-2 si 4-1 cu Sportul Studentesc (1991-1992, Cupa Intertoto).

Parcursul din campionat

In ultima etapa disputata in prima liga a Elvetiei, FC Lugano a pierdut pe teren propriu in fata celor de la Grasshopper Zurich, scor 3-0. A fost a treia infrangerea consecutiva pentru echipa antrenata de Pierluigi Tami, dupa cele cu Young Boys Berna (0-3) si FC Sion (1-2).

Dupa noua etape disputate in campionat, Lugano ocupa locul 9, penultimul, avand doua victorii, doua remize si cinci infrangeri. Echipa lui Pierluigi Tami a inscris 9 goluri si a incasat 14.

FCSB vine cu un moral bun dupa victoria din "eternul derbi" cu Dinamo, scor 1-0. Marko Momcilovic a adus victoria ros-albastrilor, iar Budescu a ratat o lovitura de la 11 metri.

Dupa 12 etape disputate in Liga 1, FCSB a acumulat 25 de puncte si se afla la patru lungimi in spatele liderului CFR Cluj. In actuala editie de campionat, FCSB a inscris 18 goluri si a primit 8.

Cei mai buni marcatori ai echipei lui Nicolae Dica sunt Harlem Gnohere si Dennis Man, fiecare cu cate patru reusite, in timp ce de la Lugano se evidentiaza Alexander Gerndt (doua goluri).

Ultimele cinci partide:

FCSB: trei victorii (3-0 cu Viktoria Plzen in Europa League, 4-0 cu Gaz Metan Medias si 1-0 cu Dinamo), o remiza (1-1 cu CFR Cluj) si o infrangere (0-1 cu FC Viitorul).

Lugano: o victorie (1-0 impotriva lui Koniz) si patru infrangeri (0-3 cu Young Boys, 1-2 cu Hapoel Beer-Sheva in Europa League, 1-2 cu Sion si 0-3 cu Grasshoppers).

Ce au spus cei doi antrenori (conform News.ro):

"Evident, Steaua vine aici dupa un succes in derbi si de pe al doilea loc in clasament, adica intr-o situatie ideala. Noi dimpotriva, am pierdut ultimele doua meciuri si nu este o situatie ideala, dar avem o dorinta mare de a o schimba si sa obtinem din nou rezultate pozitive. Absenta lui Alibec este importanta, dar cred ca echipa romana are inlocuitori buni. Este o formatie puternica si buna chiar si fara cei care nu pot evolua. Cred ca absenta lor nu va reprezenta o problema", a spus Pierluigi Tami.

"Trebuie sa avem incredere in noi insine. Meciul de maine va fi o oportunitate de a corecta ceea ce este de corectat, in speranta ca vor veni nu doar prestatii bune din partea noastra, ci si rezultate pozitive", a mai spus antrenorul elvetienilor.

"Ne asteapta o partida grea, chiar daca din afara se spune ca este usoara. Cei de la Lugano trec printr-o perioada mai dificila in campionat, dar consider ca maine seara vom avea un meci foarte greu. Sunt o echipa buna. Am venit ca sa castigam si sa avem o sansa mare de a ne califica in primavara europeana", a declarat Nicolae Dica.

"Sper sa nu conteze ca cei trei (n.r. Alibec, Momcilovic si Nedelcu) au ramas acasa. La Alibec, am discutat cu el, avea o problema la spate si e sub tratament. Pe Marko am decis sa-l odihnesc, iar cu Nedelcu la fel am decis sa ramana pentru ca a jucat ultimele jocuri 90 de minute si avem nevoie de el. Am inteles ca Nedelcu ar avea si o problema la picior. A facut un RMN si este posibil sa lipeasca doua saptamani", a adaugat tehnicianul.

Se vor disputa joi:

Ora 18:00

Grupa A

FC Astana - Slavia Praga

Ora 20:00

Grupa G

Lugano - FCSB

Viktoria Plzen - Hapoel Beer-Sheva

Grupa H

BATE - Arsenal, in direct pe Telekom Sport 3

Koln - FK Crvena zvezda

Grupa I

Konyaspor - Guimaraes

Salzburg - Marseille

Grupa J

Ostersunds - Hertha Berlin

Athletic Bilbao - FK Zorya Luhansk, in direct pe Telekom Sport 4

Grupa K

Nice - Vitesse

Lazio - Waregem, in direct pe Telekom Sport 2

Grupa L

Zenit - Real Sociedad

Rosenborg - Vardar

Ora 22:05

Grupa A

Maccabi Tel Aviv - Villarreal

Grupa B

Skenderbeu - Young Boys

Partizan - Dinamo Kiev

Grupa C

Braga - Basaksehir

Ludogorets - Hoffenheim, in direct pe Telekom Sport 4

Grupa D

AC Milan - Rijeka, in direct pe Telekom Sport 2

AEK Atena FC - Austria Viena

Grupa E

Everton - Apollon

Lyon - Atalanta, in direct pe Telekom Sport 3

Grupa F

Sheriff - Copenhaga

Lokomotiv Moscova - Zlin