Clubul Sahtior Donetk a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, ca este la curent cu faptul ca Darijo Srna a fost depistat pozitiv in urma unui control facut la 22 martie, in afara competitiei, potrivit News.ro. Fotbalistul nu este suspendat, dar a decis sa nu mai joace pana la solutionarea cazului sau, adauga gruparea ucraineana.

Darijo SrnaFoto: shakhtar.com

"Clubul Sahtior Donetk este la curent cu faptul ca o substanta interzisa s-a gasit intr-un esantion luat de la Darijo Srna in afara competitiei, la 22 martie 2017. Jucatorul nu este suspendat in prezent. Totusi, dupa discutii cu oficialii clubului, Darijo Srna a decis sa nu joace pana la solutionarea cazului, astfel incat sa se concentreze pentru pregatirea apararii sale. Clubul respecta si sustine decizia lui Darijo si este increzator ca jucatorul isi va dovedi nevinovatia", se arata in comunicatul clubului din Donetk, in care se mentioneaza si ca dopajul in sport este inacceptabil.

Zilele trecute, presa ucraineana a scris ca Darijo Srna ar fi fost depistat pozitiv, insa la meciul pe care echipa sa, Sahtior Donetk, l-a disputat, la 13 septembrie, pe teren propriu, cu Napoli (scor 2-1), in etapa I a Grupei F a Ligii Campionilor.

In varsta de 35 de ani, Srna este la Sahtior din 2003, dupa ce anterior a jucat la Hajduk Split. El a fost unul dintre fotbalistii preferati ai tehnicianului Mircea Lucescu, din perioada in care acesta antrena pe Sahtior

Darijo Srna este capitanul nationalei Croatiei, pentru care a strans 134 de selectii