Cantecele galeriei Univeritatii Cluj vor fi interpretate de fanii Sepcilor Rosii alaturi de o orchestra simfonica, in 30 septembrie, impreuna cu sportivi ai echipelor studentesti, in fata Universitatii "Babes Bolyai", potrivit news.ro.

Evenimentul este organizat de Scena Urbana si va avea loc in 30 septembrie, incepand cu ora 19.00.

"A venit momentul ca 'U' sa urce pe scena! Pe Scena Urbana. In 30 septembrie, de la ora 19.00, pe strada Mihail Kogalniceanu, in fata Universitatii Babes Bolyai, membrii Peluzei Sepcile Rosii, impreuna cu sustinatori ai diferitelor ramuri sportive ale clubului Universitatea Cluj, vor canta, alaturi de o orchestra simfonica, toate melodiile indragite de generatii intregi de clujeni, in cadrul unui spectacol muzical inedit", au anuntat, joi, organizatorii.

Potrivit acestora, toate melodiile au fost puse pe note si vor fi cantate in cadrul evenimentului chiar de catre galerie, iar in pauze vor fi prezentate echipe si sportivi ai clubului care aniverseaza in 2019 o suta de ani de existenta.

"Este un eveniment ce se adauga suitei de proiecte derulate de Scena Urbana in scopul de a reda spatiul orasului catre comunitate, de a-l transforma si redefini drept acel spatiu care apartine tuturor, de a pune in valoare acele trairi care ne aduc impreuna, ne definesc ca si comunitate si ne ancoreaza in timp si spatiu. Vrem sa scoatem cantecele Universitatii din stadion si sa le aducem in strada, in spatiul public. Stim ce inseamna Universitatea Cluj pentru oras si intentia noastra este de a reconstrui legaturi intre oameni prin aceste superbe cantece ale galeriei. Indiferent de varsta sau profesie, clujenii se intalnesc deseori pe stadion, in sali de sport sau in fata ecranelor pentru a sustine sportivii Universitatii Cluj. Ne dorim ca, in seara zilei de 30 septembrie, sa ne intalnim, prin cantec, cu acele energii care ne unesc de aproape o suta de ani in fata sportului", a spus si Daniela Maier, coordonator Scena Urbana si vicepresedintele Ordinul Arhitectilor din Romania- Filiala Transilvania.

Si membrii Peluzei Sepcile Rosii au transmis un mesaj. "Stiti de ce se intampla toate acestea? Pentru ca 'U' inseamna in primul rand traditie, creativitate si comunitate. Niciodata 'Da-le gol, hai da-le gol!' nu va putea transmite emotia generata de 'Slava tie, studentie' sau 'Primul pas pe stadion'".