Dinamo are, incepand de marti, un nou antrenor principal, dupa despartirea de Cosmin Contra (devenit intre timp selectioner al Romaniei). Informatia a fost confirmata de Adrian Mutu, directorul general al formatiei din "Stefan cel Mare": Vasile Miriuta se va ocupa de pregatirea "cainilor".

Vasile MiriutaFoto: Captura video

Miriuta a semnat un angajament valabil pana in 2019.

"Au fost mai multi antrenori pe lista, dar am decis ca Vasile Miriuta este cel mai bun pentru noi, cel mai potrivit. Va incepe activitatea de joi. De ce? Pentru ca era ciudat ca Vasile sa stea pe banca contra fostei sale echipe, asa ca am decis ca el sa inceapa treaba de joi. Contractul semnat este valabil pana in 2019, iar obiectivele sunt aceleasi ca pentru orice antrenor al lui Dinamo, titlul si toate celelalte" - Adrian Mutu, intr-o conferinta de presa.

In varsta de 48 de ani, Miriuta a mai antrenat de-a lungul carierei formatiile Ceahlaul Piatra Neamt, CFR Cluj, Gyor (Ungaria), ASA Targu Mures si Energie Cottbus (Germania).

Dupa zece etape disputate din actualul sezon al Ligii 1 la fotbal, Dinamo se afla pe locul 7, cu 16 puncte. Lider este CFR Cluj, cu 25 de puncte.