In pofida unor "mici hibe", testele efectuate in ceea ce priveste arbitrajul video au fost pozitive, iar lucrurile trebuie sa mearga pana capat. Parerea ii apartine lui Gianni Infantino, presedintele FIFA.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ce crede primul om din FIFA

"Facem acum niste teste. Chiar daca mai sunt mici lucruri de indreptat pe ici pe colo, cred ca rezultatul global este foarte pozitiv in masura in care, in final, arbitrajul video ii permite arbitrului sa-si indrepte greselile", a explicat Infantino la Paris, cu ocazia prezentarii Mondialului 2019 feminin, ce va avea loc in Franta.

"Se spune ca arbitrajul video poate sa vada si sa indrepte totul, dar lumea uita ca noi (telespectatorii obisnuiti - n. r.) cand urmarim un meci la televizor, putem interpreta in trei feluri aceeasi faza, deci nu acesta e obiectivul arbitrajului video. Obiectivul sau este sa indrepte greselile mari, pentru ca o Cupa Mondiala sa nu fie decisa de o greseala de arbitraj" - Gianni Infantino.

"Peste tot unde a fost testat arbitrajul video, s-a vazut ca in ciuda unor mici hibe pe ici pe colo, rezultatul a fost ca nicio decizie buna a arbitrului n-a fost schimbata, devenind o decizie gresita. Dimpotriva, cateva decizii gresite, sapte la Cupa Confederatiilor, au fost schimbate. Asta ii ajuta pe arbitri, asta ajuta lumea" - Gianni Infantino.

Mai multe eforturi in ceea ce priveste comunicarea

"La acest capitol (n.r. comunicarea), pana acum n-am fost foarte buni, dar facem teste cu bunavointa. Sunt 50 de ani de cand se vorbea de asta, chiar trebuia ca cineva sa incerce", a conchis presedintele FIFA.

Conform oficialului FIFA, o decizie in ceea ce priveste folosirea arbitrajului video la Campionatul Mondial din 2018 (gazduit de Rusia) se va lua in luna martie a anului viitor.