Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit, luni, ca alegerile pentru presedintia forului sa aiba loc la 23 octombrie, de la ora 12.00. Presedintele in functie, Gino Iorgulescu, si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat, scrie News.ro.

Gino IorgulescuFoto: AGERPRES

"Am avut o adunare generala, in care am stabilit data alegerilor, 23 octombrie, ora 12.00. Urmatorul mandat va fi de cinci ani, stiti ca am modificat statutul, si nu mai mult de doua mandate. Am intentia sa candidez, dar astept sa vad daca ma propune vreun club. M-am hotarat pentru ca unele cluburi au insistat si pentru ca pot sa refac contractul de televiziune, incepand de la aceeasi suma si s-ar putea sa fie si mai mare, pentru inca cinci ani. Noi am facut aceasta modificare de statut cand am candidat si am devenit presedinte. Au fost aici mandate nelimitate si noi am luat modelul presedintiei statului si am zis doua mandate de cate cinci. La FRF sunt trei de patru ani. Iar primul meu mandat a fost de patru, ca sa nu zica cineva ca imi maresc mandatul. Mandatul meu nu a fost perfect, au mai fost mici scapari si incercam sa facem mai mult decat in acest acest mandat, daca vom fi in continuare", a declarat Iorgulescu.

Intrebat cum vede o posbila lupta cu Marius Stan, care si-a anuntat si el candidatura la sefia ligii, Iorgulescu a raspuns: "Fiecare are sansa lui, ca la un examen, te prezinti ai sansa, nu te prezinti, nu ai. Sa vedem acum optiunile cluburilor. Nu am informatii despre alti candidati."

Iorgulescu a afirmat ca relatiile LPF cu FRF nu sunt foarte bune.

"Sunt relatii institutionale, nu pot sa spun calde. Dar nu stiu daca pot sa spun reci. S-au facut niste modificari la FRF, prin care ni se scoate un membru din Comitetul Executiv. Si alegerile de la FRF ar trebui sa fie mai echilibrate, pentru ca ponderea cea mai mare in fotbal o are LPF si noi avem un vot egal cu orice echipa, cu orice membru afiliat al FRF. Nu este normal, avem o pondere prea mica, 14 voturi, iar la Divizia C se inscriu echipe multe ca sa fie voturi multe. Nu m-am gandit sa candidez la conducerea FRF", a precizat el.

Candidatul la presedintie trebuie sa fie propus de un club din Liga I, cu cel putin 15 zile inainte de data alegerilor (pana la 7 octombrie). Candidatul trebuie sa aiba cetatenie romana, studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta, sa nu fi suferit condamnari penale privative de libertate si sa nu fi fost declarat persona non grata de FRF.