Clubul CFR Cluj a anuntat, joi, intr-un comunicat, ca Dan Petrescu ramane la gruparea ardeleana, adaugand ca spera ca Federatia Romana de Fotbal sa gaseasca pentru postul de selectioner un antrenor la fel de bun ca Petrescu, scrie News.ro.

Dan Petrescu, antrenor CFRFoto: cfr1907.ro

"Clubul CFR 1907 Cluj doreste sa multumeasca FRF pentru interesul manifestat in ceea ce priveste numirea antrenorului nostru in functia de selectioner, insa Dan Petrescu va ramane in continuare in Gruia pentru a-si continua munca inceputa in urma cu trei luni. Apreciem profesionalismul de care FRF a dat dovada in purtarea acestor negocieri si pentru faptul ca a cerut acordul clubului nostru inainte de a discuta cu Dan Petrescu. Acest interes confirma inca o data, daca mai era cazul, faptul ca Dan Petrescu este unul dintre cei mai buni antrenori romani. Desi tehnicianul CFR-ului a anuntat public ca ar dori sa preia acest post, clubul nostru si antrenorul Dan Petrescu au decis sa continue acest proiect inceput impreuna, astfel ca SuperDan va ramane alaturi de toata suflarea "alb-visinie" pana la finalul contractului si va incerca sa readuca CFR-ul acolo unde ii este locul, in elita fotbalului european. Ne bucuram pentru aceasta decizie si speram ca echipa nationala a Romaniei sa gaseasca un antrenor la fel de bun ca Dan Petrescu", se arata pe site-ul CFR Cluj.

In comunicat se mentioneaza ca Dan Petrescu a ales sa ramana la CFR Cluj convins de proiectul inceput, "pentru grupul de jucatori construit la CFR, care a demonstrat in primele etape ca formeaza deja o familie, si nu in ultimul rand pentru suporterii "visinii". "Mentionam ca nu s-a discutat in niciun moment al acestor negocieri de partea financiara intre clubul CFR si Federatia Romana de Fotbal, dar nici intre Federatia Romana de Fotbal si Dan Petrescu", adauga CFR Cluj.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a anuntat, joi, ca presedintele forului, Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii, inaintea ultimelor doua partide ale echipei Romaniei din preliminariile CM. Acordul urmeaza sa fie validat de Comitetul Executiv al FRF.

Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat in sedinta de luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului lui Christoph Daum de catre Comitetul Executiv al federatiei si au propus variante pentru viitorul tehnician.

Saptamana viitoare, cand Comitetul Executiv al FRF va vota incetarea relatiilor contractuale cu Christoph Daum, este posibil sa se voteze si numirea noului selectioner, in cazul in care Razvan Burleanu si directorul tehnic Mihai Stoichita vor ajunge la un consens cu unul dintre antrenorii de pe lista, in ordinea voturilor obtinute in Comisia Tehnica.

Christoph Daum antrena nationala Romaniei din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativa a disputat zece meciuri (opt oficiale, doua amicable) si a inregistrat trei victorii, trei remize si patru infrangeri. La 4 septembrie, selectionata Romaniei a fost invinsa de nationala Muntenegrului, scor 1-0, in etapa a opta a grupei E si a ratat orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018.