Mircea Lucescu a pierdut primul meci disputat pe banca tehnica a Turciei, Ucraina trecand cu 2-0 de prima reprezentativa antrenata de tehnicianul roman. Lucescu senior a criticat arbitrajul, acuzandu-le pe gazde ca au deschis scorul din offside.

Mircea LucescuFoto: fc-zenit.ru

Ce a spus Mircea Lucescu

"Consider ca Ucraina are cel mai bun joc in aceasta grupa. Trebuia sa fim mai atenti. Nationala Ucrainei este formata in mare parte din jucatori de la doua echipe. Lotul nostru e format din jucatori de la 10-15 cluburi. Aceasta a fost diferenta. Reprezentativa Ucrainei a fost formata din fotbalisti care joaca in fiecare meci. La noi nu este asa.

Am pierdut meciul pentru ca adversarii au fost mai rapizi si am pierdut duelurile unu la unu. Ucraina a meritat victoria, insa la primul gol a fost ofsaid clar. Pana la acel gol jocul era echilibrat. Dupa 1-0 le-am lasat adversarilor spatii pentru contraatacuri, iar eu au profitat de acest lucru.

Am primit gol din aut. Dupa 2-0 nu era usor sa-i motivez pe jucatori. Insa am avut si un penalti neacordat, nu trebuie sa ingoram nici asta" - Mircea Lucescu.

I-a aratat arbitrului pe mobil ca a gresit

Mircea Lucescu l-a abordat pe arbitrul spaniol David Fernandez Borbalan la finalul meciului pentru a-i arata pe telefonul mobil unde a gresit. "I-am aratat ca era ofsaid la primul gol si cat trecuse mingea de linia de margine la al doilea gol. Ar fi trebuit macar sa isi ceara scuze. Si trebuia sa se acorde cartonas rosu dupa ce lui Serdar i s-a spart nasul din cauza lui Besedin. Insa acestea sunt unele secvente din meci. Cu siguranta Ucraina a meritat victoria" - Mircea Lucescu.

"Avem nevoie de timp. Turcia, in perioada in care obtinea rezultate foarte bune, avea cativa jucatori de la cateva cluburi care erau nucleul echipei. Am avut un joc mai static decat adversarii nostri. Mai avem sanse in grupa. Trebuie sa castigam ultimele trei meciuri", a conchis Mircea Lucescu.

Echipa Turciei va juca in ultimele trei etape ale grupei I cu Croatia (pe teren propriu, la 5 septembrie), cu Islanda (tot acasa, la 6 octombrie) si cu Finlanda (in deplasare, la 9 octombrie), transmite News.ro.

Grupa I

Ucraina - Turcia 2-0

(Iarmolenko 18', 42')

Finlanda - Islanda 1-0

(Ring 8')

Croatia - Kosovo a fost suspendat din cauza ploii torentiale.

Clasament:

1 Ucraina - 14 puncte

2 Croatia - 13 puncte

3 Islanda - 13 puncte

4 Turcia - 11 puncte

5 Finlanda - 4 puncte

6 Kosovo - 1 punct.

Rezumatul partidei Ucraina - Turcia: