Trei dintre cele mai importante campionate din Europa isi au debutul in acest weekend. Echipele din campionatele Spaniei, Germaniei si Italiei au avut o vara plina de transferuri si sunt pregatite sa inceapa un nou sezon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primera Division

Campionatul Spaniei a debutat vineri seara, cu meciurile Leganes - Alaves 1-0 si Valencia - Las Palmas 1-0.

Celelalte partide din prima etapa sunt:

Sambata:

Celta Vigo - Real Sociedad (19:15)

Girona - Atletico Madrid (21:15)

Sevilla - Espanyol (23:15)

Duminica:

Athletic Bilbao - Getafe (19:15)

Barcelona - Betis (21:15)

La Coruna - Real Madrid (23:15)

Principalele candidate la castigarea campionatului nu s-au miscat grozav pe piata transferurilor in aceasta vara.

Real Madrid, campioana en-titre, l-a vandut pe unul dintre principalii atacanti ai echipei, Alvaro Morata, pe 65 milioane de euro la Chelsea. Danilo a plecat la Manchester City pe 30 milioane de euro, iar contractul lui Pepe a expirat, acesta plecand la Besiktas. James Rodriguez a fost imprumutat la Bayern Munchen, iar Fabio Coentrao la Sporting.

In schimb, madrilenii l-au adus pe fundasul stanga, Theo Hernandez, de la rivala Atletico Madrid si pe mijlocasul central Dani Ceballos, de la Betis Sevilla.

Los Blancos par putin slabiti din acest punct de vedere fata de sezonul trecut, pierzand jucatori in toate compartimentele. Acestia au incercat sa il aduca pe Kylian Mbappe, insa transferul nu s-a realizat pana la urma.

Cristiano Ronaldo este suspendat pentru cinci meciuri, dupa ce a fost eliminat in turul Supercupei Spaniei.

Pentru Barcelona, campania de transferuri a fost una dificila. Catalanii l-au pierdut pe Neymar, care a plecat la PSG pe 222 milioane de euro (cel mai scump transfer din istorie) si pe care nu au reusit inca sa il inlocuiasca. Principalele tinte sunt Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund si Coutinho de la Liverpool. Borussia a refuzat oferta initiala de 100 de milioane de euro si asteapta o oferta imbunatatita, in timp ce Liverpool insista ca jucatorul brazilian nu este de vanzare.

Paulinho de la Guangzhou, Semedo de la Benfica si Deulofeu, care a revenit la Barcelona de la Everton, sunt jucatorii cumparati cu care noul antrenor, Ernesto Valverde (adus de la Athletic Bilbao) spera sa recastige campionatul.

Trupa blaugrana a pierdut un jucator important din atac, insa pare sa-si fi intarit apararea pentru noul sezon.

Atletico Madrid incearca sa ramana aproape de favoritele campionatului si l-a pastrat pe Antoine Griezmann. Atletico l-a adus pe Vitolo de la Sevilla, pe care l-a imprumutat insa la Las Palmas pana in ianuarie.

Echipa din Madrid s-a despartit de Theo Hernandez, plecat la Real, Oliver Torres la Porto, i-a imprumutat pe Kranevitter (Zenit), Manquillo (Newcastle) si l-a pierdut pe Alessio Cerci al carui contract a expirat.

Alte transferuri importante: Jesus Navas, Kjaer, Nolito, Muriel, Banega (Sevilla); Bacca, Unal, Ruben Semedo (Villarreal); Javi Garcia, Tello (Betis); Januzaj (Real Sociedad).

In Romania, campionatul Spaniei poate fi vazut la DigiSport.

Bundesliga

Bundesliga a inceput tare, cu derby-ul dintre Bayern Munchen si Bayer Leverkusen. Campioana s-a impus pe propriul teren cu 3-1.

Sambata:

16:30: Hamburg - Augsburg, Hertha - Stuttgart, Hoffenheim - Bremen, Mainz - Hannover, Wolfsburg - Dortmund.

19:30: Schalke - Leipzig

Duminica:

16:30: Freiburg - Frankfurt

19:30 Moenchengladbach - Koln

Principalele favorite la castigarea campionatului s-au intarit in aceasta vara, urmand un sezon care pare, cel putin la prima vedere, mai echilibrat decat precedentele.

Campioana din ultimele sezoane, Bayern Munchen, s-a despartit in aceasta vara de Xabi Alonso, Philip Lahm si Starke, care si-au incheiat carierele, de Benatia si Douglas Costa, ambii plecati la Juventus si de Badstuber, transferat la Stuttgart.

Pentru noul sezon, bavarezii i-au adus pe Tolisso (Lyon), Sule si Rudy (Hoffenheim), Gnabry (Werder), pe care l-au imprumutat la Hoffenheim, i-au activat clauza de cumparare lui Kingsley Coman, de 21 milioane de euro, de la Juventus, si l-au imprumutat pe James Rodriguez de la Real Madrid. De asemenea, bavarezii au adus jucatori de la echipa de juniori, printre care se numara si fratele lui Mario Gotze, Felix.

Lotul lui Bayern a trecut printr-o intinerire in aceasta vara, iar noii jucatori vor trebui sa suplineasca absenta veteranilor care si-au terminat carierele.

Borussia Dortmund s-a despartit in aceasta vara de Ginter (Moenchengladbach), Adrian Ramos (Chongqing), Merino (imprumutat la Newcastle) si Sven Bender, care i se alatura fratelui sau geaman la Leverkusen. De asemenea, exista posibilitatea ca Emre Mor sa ajunga in Italia, la Inter.

Pentru noul sezon, galben-negrii i-au adus pe Philipp (Freiburg), Dahoud (Moenchengladbach), Toprak (Leverkusen), Zagadou (PSG) si Subotic, revenit de la Koln. Borussia este, de asemenea, aproape de a-l transfera pe Toljan, de la Hoffenheim.

Echipa din Dortmund a avut o campanie de transferuri consistenta, aducand jucatori care sa rezolve problemele din sezonul trecut si reusind sa-l pastreze pe Aubameyang, insa cel mai important lucru in momentul de fata este rezolvarea situatiei lui Ousmane Dembele, care este suspendat si refuza sa discute cu conducatorii echipei.

Revelatia sezonului trecut, echipa care a terminat pe locul secund, RB Leipzig, incearca sa ramana in elita fotbalului german si s-a intarit pentru primul lor sezon de Champions League.

Taurii rosii s-au despartit in aceasta vara de Selke (Hertha) si Nukan (Besiktas).

Pentru noul sezon, echipa infiintata in 2009, s-a intarit cu Augustin (PSG), Bruma (Galatasaray), Laimer (RB Salzburg) si Mvogo (Young Boys Berna).

Leipzig si-a imbunatatit echipa, reusind sa ii pastreze pana in acest moment pe cei mai importanti jucatori din sezonul trecut, Forsberg, Keita si Werner.

In Romania, Bundesliga nu a fost achizitionata inca de niciun operator, dupa ce contractul cu Eurosport a expirat. DigiSport si DolceSport negociaza pentru a difuza campionatul Germaniei in acest an.

Serie A

Campionatul Italiei incepe maine, la ora 19:00, cu meciul campioanei Juventus, acasa, impotriva celor de la Cagliari.

Celelalte meciuri din prima etapa sunt:

Sambata:

21:45: Verona - Napoli

Duminica:

19:00: Atalanta - AS Roma

21:45: Bologna - Torino, Crotone - AC Milan, Inter - Fiorentina, Lazio - Spal, Sampdoria - Benevento, Sassuolo - Genoa, Udinese - Chievo.

A fost o vara ocupata pentru echipele din Italia, cu Juventus si AC Milan facand foarte multe transferuri.

Juventus, campioana indisputabila in ultimele sezoane, s-a despartit de Bonucci (AC Milan), K. Coman (Bayern), Lemina (Southampton), Zaza, Neto (Valencia).

Pentru a castiga din nou campionatul si a ajunge cat mai departe in Champions League, echipa din Torino i-a adus pe Bernadeschi (Fiorentina), Cuadrado (Chelsea), Benatia, Douglas Costa (Bayern), Szczesny (Arsenal), De Sciglio (AC Milan), Bentancur (Boca Juniors) si Del Fabro (Cagliari).

Juventus a adus jucatori de valoare in aceasta vara, ramanand o echipa echilibrata, cea mai importanta pierdere fiind cea a lui Bonucci, unul dintre stalpii apararii.

De departe cea mai interesanta campanie de transferuri din aceasta vara a fost a celor de la AC Milan. Echipa milaneza isi doreste sa cunoasca din nou succesele din trecut, iar noii investitori chinezi fac tot posibilul pentru a indeplini acest scop.

Jucatorii care au parasit AC Milan in aceasta vara sunt De Sciglio (Juventus), Kucka (Trabzonspor), Ely (Alaves), Bacca (Villareal), Honda (Pachuca), Poli (Bologna).

Campania consistenta a milanezilor i-a adus la echipa pe Bonucci (Juventus), Andre Silva (Porto), Conti, Kessie (Atalanta), Calhanoglu (Leverkusen), Musacchio (Villareal), Rodriguez (Wolfsburg), Biglia (Lazio), Borini (Sunderland), Niang (Watford).

Dupa mai multe sezoane cu clasari la jumatatea clasamentului, AC Milan incearca sa revina in elita Europei cu o campanie de transferuri in valoare de aproximativ 200 milioane de euro.

AS Roma

Echipa de pe locul secund din sezonul trecut nu a avut o campanie de transferuri prea reusita, lupii pierzand jucatori importanti.

Cele mai importante pierderi pentru Roma in aceasta vara sunt: Salah (Liverpool), Rudiger (Chelsea), Paredes (Zenit).

Jucatorii adusi pentru a pastra un loc cat mai sus in clasament sunt: Karsdorp (Feyenoord), Under (Basaksehir), Peres (Torino), Pellegrini (Sassuolo), Juan Jesus (Inter), Gonalons (Lyon), Kolarov (Manchester City).

Napoli are in mare parte acelasi lot ca si sezonul trecut si ramane o echipa care intra in lupta pentru titlu.

Cele mai importante transferuri ale napoletanilor sunt: Maksimovic (Torino), Rog (Dinamo Zagreb), Ounas (Bordeaux) si Rui (AS Roma).

Urmeaza un sezon interesant in Italia, cu Juventus, mare favorita, si un AC Milan pregatit sa revina in top.

In Romania, campionatul Italiei poate fi vizionat pe DigiSport.

Sursa transferuri: transfermarkt.de.