FC Viitorul, campioana Romaniei, va primi joi, de la ora 21:45, vizita celor de la Salzburg, intr-o partida contand pentru play-off-ul Europa League. Batalia dintre cele doua echipe pentru un loc in grupele Europa League va avea loc pe Stadionul Central din Ovidiu si va fi transmisa in direct pe TVR 1 si TVR HD si Livescore pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Echipele probabile:

FC Viitorul: Rimniceanu - Boli, Tiru, M. Constantin, Cr. Ganea - D. Lopez, Mladen, Vina - A. Chitu, Tucudean, Fl. Coman. Antrenor: Gica Hagi.

Salzburg: Stankovic - Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer - Yabo, Samassekou, Minamino, Berisha - Dabbur, Wolf. Antrenor: Marco Rose.

Arbitru: Anthony Taylor (Anglia) ajutat de asistentii Gary Beswick si Adam Nunn. Al patrulea oficial: Robert Madley (Anglia).

Viitorul a fost eliminata de APOEL Nicosia in turul trei preliminar al Champions League (1-0 acasa, 0-4 in deplasare), insa echipa pregatita de Giga Hagi va continua aventura europeana in play-off-ul Europa League.

Salzburg, campioana Austriei, a ajuns in play-off-ul Europa League dupa ce a fost eliminata din Champions Legue de Rijeka, 1-1 in tur si 0-0 in retur.

Viitorul a inceput perfect noul sezonul, cu un succes in Liga 1, scor 3-0, contra celor de la Gaz Metan Medias. Debutul european cu APOEL a fost si el unul ideal, constantenii castingand prima mansa din turul trei preliminar al Champions League, scor 1-0, pe teren propriu. A urmat insa infrangerea drastica din Cipru, scor 0-4 dupa prelungiri. In Liga 1, Campioana Romaniei nu a mai reusit nicio victorie in ultimele cinci etape si nu a mai inscris niciun gol.

Astfel, Viitorul se gaseste pe locul 11 in clasament, cu 5 puncte, dupa sase etape disputate.

Dupa primele patru etape din acest sezon al campionatului din Austria, Salzburg se afla pe locul doi, obtinand trei victorii (2-0 cu Wolfsberger AC, 5-1 cu Admira si 1-0 cu Altach) si o remiza (1-1 cu LASK Linz).

Prezentarea echipei Salzburg:

Anul infiintarii:1933

Valoare lot: 38,85 milioane euro, conform transfermarkt.com

Cel mai scump jucator: Munas Dabbur - 5 milioane euro

Stadion: Red Bull Arena (31.000 locuri)

Palmares: 11 titlturi in Austria (16/17, 15/16, 14/15, 13/14, 11/12, 09/10, 08/09, 06/07, 96/97, 94/95, 93/94), 5 Cupe ale Austriei (16/17, 15/16, 14/15, 13/14, 11/12)

Media de varsta: 23,8 ani.

Salzburg a mai fost de sase ori in grupele Europa League, ultima data chiar in sezonul trecut, o data in grupele Champions League, iar in 1994 a disputat finala Cupei UEFA, contra Interului.

In sezonul trecut al Europa League, Salzburg a terminat pe locul trei in grupa I, dupa Schalke si Krasnodar, inregistrand doua victorii, o remiza si trei infrangeri. Ultimul loc in grupa a fost ocupat de Nice.

Salzburg vs echipele din Romania: 6 jocuri - 3 victorii, doua infrangeri, o remiza

71/72, Uefa, Salzburg - FCM UTA Arad 1-4/3-1

95/96, CL, Salzburg - Steaua Bucuresti 0-0/0-1

14/15, EL, Salzburg - Astra Giurgiu 2-1/5-1

Ce a spus Gica Hagi

"E o dubla importanta. Avem in comun cu adversarii nostri anumite lucruri, suntem doua echipe campioane, tinere, care investesc in tineri, care joaca un fotbal ofensiv, doua echipe care totdeauna incearca sa castige. Aceste lucruri ma fac sa cred ca o sa iasa o dubla importanta, frumoasa, un meci frumos si speram ca noi sa iesim castigatori.

Am incredere in echipa, i-am vazut pe jucatori cu entuziasm, motivati, abia asteapta sa jucam meciul si speram sa facem un meci foarte bun, un rezultat pozitiv acasa. Adversarul are o istorie mult mai mare decat noi, bani mai multi, sunt puternici, cu experienta, dar speram sa fim mai buni decat ei.

Vor fi doua meciuri extreme de frumoase. Speram sa ne ridicam la inaltimea meciului, cu o mentalitate buna, cu incredere si cu curaj. Nu avem nimic de pierdut, din contra. O sa jucam cu toata increderea, cu curaj si cu fotbalul pe care il stim. Maine trebuie sa nu facem greseli,sa stam bine, sa facem fotbalul pe care il stim. O sa incercam sa iipunem in dificultate. Sper sa fu inspirat. Jocul fara minge trebuie sa fie foarte bun maine din partea fiecarui jucator", a declarat Hagi, potrivit Digi Sport.

"Calificarea ar fi ceva fantastic, ar fi un lucru extraordinar. Am face iar un lucru nemaipomenit. Orice performanta mare ar fi incredibila pentru noi. Eu am convingerea ca avem sansa noastra egala cu a lor, vom vedea daca va fi asa si pe teren. Singurul dezavantaj mare pe care il avem este ca jucam al doilea meci in deplasare", a mai spus Hagi.

Se vor disputa joi in play-off-ul Europa League:

Ora 20:00

Apollon - Midtjylland

BATE - Oleksandriya

Dinamo Zagreb - Skenderbeu

Krasnodar - FK Crvena zvezda

Ora 20:45

Hafnarfjordur - Braga

Ora 21:00

PAOK - Ostersunds

Vardar - Fenerbahce

Ora 21:15

Plzen - AEK Larnaca

Ora 21:30

Altach - Maccabi Tel Aviv

Ludogorets - Suduva

Panathinaikos - Ath Bilbao

Ora 21:45

AC Milan - Shkendija

Ajax - Rosenborg

Club Brugge KV - AEK Athens FC

Domzale - Marseille

FC Viitorul - Salzburg

Legia - Sheriff Tiraspol

Osijek - Austria Vienna

Ora 22:00

Partizan - Videoton

Ora 22:05

Everton - Hajduk Split

Ora 22:30

Maritimo - Dinamo Kiev