Mircea Lucescu este noul selectioner al Turciei, tehnicianul roman urmand sa semneze un contract pe doi ani, cu optiune pentru inca unul. Lucescu va fi prezentat oficial vineri, a anuntat Federatia Turca de Fotbal, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Consiliul Director al TFF a ajuns la un acord cu Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selectioner pe 2+1 ani. Ceremonia de semnare a contractului va avea loc vineri, 4 august, la ora 14.30, la baza Hasan Dogan a echipelor nationale", este anuntul TFF.

Presa turca noteaza ca salariul romanului va fi de 2,5 milioane de euro/an.

Agentia turca Dogan a scris, in urma cu putin timp, ca Mircea Lucescu este asteptat in aceasta seara la Istanbul.

Ntvspor.net nota, inainte ca federatia turca sa faca anuntul cu privire la durata contractului, ca presedintele forului, Yildirim Demiroren, i-a propus lui Lucescu un contract de selectioner valabil pentru ultimele patru meciuri din grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2018.

Nationala Turciei se afla, cu patru etape inainte de finalul preliminariilor CM, pe locul trei in grupa I, cu 11 puncte, cu doua mai putine decat primele doua clasate, Croatia si Islanda. Turcia va intalni Ucraina, in deplasare, la 2 septembrie, Croatia, acasa, la 5 septembrie, tot acasa Islanda, la 6 octombrie, si Finlanda, in deplasare, la 9 octombrie.

Mircea Lucescu a mai antrenat in Turcia echipele Galatasaray (2000-2002) si Besiktas (2002-2004).

Lucescu a antrenat ultima data pe Zenit Sankt Petersburg, echipa de la care a fost demis de curand, dupa numai un sezon.