Dinamo Bucuresti a remizat cu Athletic Bilbao, 1-1, in prima mansa a turului al treilea preliminar din Europa League. Pentru Dinamo a inscris Rivaldinho, iar pentru echipa basca, Laporte. Returul va avea loc joia viitoare, 3 august. Desi bascii au inceput jocul mai bine si au condus la pauza, Dinamo a revenit, egaland scorul. Cele doua echipe nu au avut multe ocazii de gol si au incercat sa surprinda pe contraatac. Prestatia echipei romanesti a fost una buna, dar se anunta un retur foarte dificil in Spania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante momente ale partidei

Final de partida: Dinamo Bucuresti-Athletic Bilbao 1-1.

93' Intram in ultimul minut de joc. Bilbao beneficiaza de o lovitura libera. Foarte probabil este ultima faza a jocului.

90' Bilbao efectueaza ultima schimbare. Meciul a pierdut din ritm, ambele echipe nereusind sa isi creeze ocazii de gol notabile.

84' Antrenorul dinamovist efectueaza si ultima modificare. A iesit Nascimento si a intrat Anton.

81' Bascii nu mai reusesc sa isi creeze ocazii clare de a marca. Ritmul jocului este bun, ambele echipe cauta al doilea gol.

75' Echipa romaneasca a fost foarte aproape sa beneficieze de o deviere a unui jucator de la Bilbao care se putea transforma in autogol.

74' Dinamo Bucuresti beneficiaza de o lovitura libera periculoasa, de la aproximativ 20 de metri, dar Hanca a sutat in zid.

69' Athletic Bilbao a avut o ocazie importanta de a marca, dar un dinamovist a respins de pe linia portii cu o lovitura de cap.

67' Cosmin Contra face a doua modificare. Il scoate pe Nemec si il introduce pe Albin. Primul dinamovist schimbat a fost Buduladzic, in locui acesteia intrand marcatorul golului, Rivaldinho.

65' Dinamo mai inscrie un gol, dar acesta este anulat pe motiv de offside.

60' Dinamovistii sunt mai prezenti in atac, Bilbao nu a mai reusit sa ameninte poarta lui Penedo.

58' Bilbao rateaza o ocazie importanta din interiorul careului. Jucatorul basc a sutat mult peste poarta lui Penedo.

54' Gol Dinamo! Rivaldinho inscrie cu un sut superb din 25 de metri, la care portarul basc nu a avut nicio sansa. Dinamo Bucuresti-Athletic Bilbao 1-1

52' Dinamo rateaza o ocazie mare prin Rivaldinho care a lovit cu capul putin peste poarta din careul celor de la Bilbao.

46' A inceput a doua repriza.

Prima repriza a meciului s-a incheiat. Bascii conduc prin reusita lui Laporte. In tribune, suporterii creaza o atmosfera foarte frumoasa, dar echipa lor favorita nu a reusit sa inscrie. Dinamo Bucuresti-Athletic Bilbao 0-1

45' Va fi un minut de prelungire pentru aceasta prima repriza. Niciuna dintre echipe nu a reusit sa isi creeze ocazii clare.

37' Salomao suteaza din interiorul careului basc, dar sutul sau trece mult de stalpul din stanga al portii. Scorul ramana 1-0 pentru Bilbao.

34' Bilbao a scazut ritmul de joc, iar Dinamo a avut cateva oportunitati de a pleca pe contraatac, fara a reusi sa puna in pericol poarta spaniolilor.

25' Formatia din Bucuresti are prima ocazie importanta. Salomao suteaza putin pe langa cadrul portii aparata de Herrerin

23' Dinamo a inceput sa fie periculoasa si se apropie din ce in ce mai mult de careul advers, fara a concretiza vreo ocazie.

21' Gol Bilbao! Bascii au executat un corner, iar Laporte il invinge din cativa metri pe Penedo. Dinamo Bucuresti- Athletic Bilbao 0-1.

17' Dinamo nu a avut nicio ocazie concreta pana acum, formatia spaniola se afla in controlul meciului, dar fara a concretiza ocazii importante.

8' Bilbao este cea care controleaza jocul, in aceste prime minute, in timp ce Dinamo se apara si incearca sa dezvolte contraatacuri.

5' O prima ocazie de gol pentru oaspeti. Mingea a trecut putin pe langa poarta lui Penedo.

A inceput partida de pe Arena Nationala.

Dinamo revine in competiitile europene dupa o pauza de 5 ani si va evolua in compania echipei spaniole Athletic Bilbao, pe Arena Nationala, iar organizatorii se asteapta la peste 25.000 de suporteri in tribune care sa sustina echipa bucuresteana, noteazaGazeta Sporturilor.

Echipele de start: Dinamo: Penedo - Romero, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - Mahlangu, Busuladzici, Nascimento - Hanca, Nemec, Salomao

Rezerve: Branescu, Rivaldinho, Albin, Anton, Costache, Marici, Bumba

Antrenor: Cosmin Contra

Athletic Bilbao: Iago Herrerin - De Marcos, Laporte, Etxeita, Balenziaga - Benat, Vesga- Susaeta, Raul Garcia, Munian - Aduriz

Rezerve: Arrizabalaga, Boveda, San Jose, Lekuke, Mikel Rico, Merino, Aketxe

Antrenor: Jose Angel Ziganda