Selectionerul Christoph Daum le-a prezentat activitatea sa de pana acum la conducerea echipei nationale membrilor Comisiei Tehnice a FRF, stenograma discutiei cu acestia urmand sa ajunga in posesia presedintelui FRF, Razvan Burleanu, care ulterior va lua o decizie, a declarat unul dintre membrii comisiei, Marcel Puscas, potrivit news.ro.

"A fost o discutie extrem de interesanta, de utila, a prezentat domnul Daum ceea ce a facut pana acum, ceea ce trebuie in mod ideal facut, usor scolastica prezentarea, dar e ok.A fost interesanta, ca un curs, dupa care a inceput sa-si prezinte activitatea si bineinteles ca s-a finalizat cu intrebarile din partea membrilor comisiei. Au fost intrebari de tot felul. Din punctul meu de vedere, mi-am spus parerea inca de acum un an, am spus-o si azi: ceea ce recomanda mentinerea unui antrenor oriunde in lumea asta este rezultatul. Restul sunt vorbe frumoase, vorbe frumos impachetate.

Toti antrenorii din lume stiu ce ii asteapta, stiu de cand se apuca de meseria asta ca stau mereu cu bagajul la usa. Exista la fiecare sedinta o stenograma care probabil o sa-i fie inmanata domnului presedinte, o sa-l informeze de ceea ce s-a intamplat si domnul Stoichita, dupa care dansul o sa ia decizia", a spus Puscas la Digi Sport. Marcel Puscas a precizat ca la finalul prezentarii si discutiei nu a existat nicio recomandare.

"Nu a fost cu nicio recomandare. Au fost o informare, un schimb de pareri si cam atat. Eu i-am spus punctul meu de vedere domnului Daum, i-am spus ca rolul domniei sale in Romania este sa califice echipa nationala, i-am spus ca nu avem o echipa atat de slaba incat sa nu putem aborda locul doi in aceasta grupa, i-am mai spus ca calificarea inseamna principalul sponsor al echipei nationale. Practic o eventuala calificare ar fi dublat bugetul federatiei, ceea ce ar fi permis ca proiectele puse in aplicare sa se duca la indeplinire mai usor.

I-am mai spus ca s-a apelat la un antrenor strain pentru ca pretentiile sunt mai mari si mi-a dat dreptate, a spus ca e o parere pertinenta. I-am spus ca mai sunt patru etape, poate exista nu numai demitere, exista si demisie in fotbal, sa se gandeasca foarte bine, am sugerat ca daca tine atat de mult la fotbalul romanesc sa ia in considerare daca poate sa faca fata celor patru meciuri cu brio, daca nu probabil o sa urmeze alta campanie de calificare care s-ar putea sa fie la fel de grea.

Trebuie sa se gandeasca si domnia sa ca situatia reala este cea pe care o percep. Ce raport sa faci? A recunoscut ca a fost adus sa califice echipa in Rusia, obiectiv nerealizat", a explicat el. Puscas a mai spus ca nu a existat niciun vot in comisie. "Comisia Tehnica nu a propus nimic in privinta lui Daum. Exista o stenograma a discutiei, exista puncte de vedere si domnul presedinte Burleanu va lua o decizie.

Nu este niciunul dintre noi detinatorul adevarului absolut. Adevarul este undeva la mijloc si cineva, care este seful nostru, al tuturor, va lua o decizie. Daca seful spune sa continuam si campania viitoare continuam si campania viitoare", a adaugat Marcel Puscas. Potrivit digisport.ro, majoritatea membrilor comisiei conduse de Mihai Stoichita a fost pentru mentinerea in functie a selectionerului.

La 10 iulie, presedintele FRF, Razvan Burleanu, declara ca exista "o procedura de analiza" in privinta lui Christoph Daum, care se va termina cat mai curand posibil, iar apoi va putea raspunde intrebarii legate de o eventuala despartire de selectioner. "In privinta domnului Daum suntem intr-o procedura in momentul de fata de analiza. Se va termina cat mai repede posibil. Dupa ce o sa avem aceasta analiza, e un dublu filtru, la nivel de Comisie Tehnica si apoi la nivel de Comitet Executiv, o sa putem raspunde acestei intrebari", a afirmat atunci Burleanu, intrebat fiind daca ia in calcul despartirea de Daum.