Clubul UTA Arad a anuntat, sambata, pe site-ul oficial, ca atacantul Adrian Petre (19 ani) a fost transferat la gruparea daneza de liga secunda Esbjerg fB, in schimbul unei sume record pentru liga a doua, insa fara sa precizeze valoarea tranzactiei.

Adrian PetreFoto: uta-arad.ro

"Clubul nostru anunta transferul lui Adrian Petre la gruparea daneza de liga secunda Esbjerg fB. Conform contractului dintre cluburi, clauzele financiare sunt confidentiale. Este vorba de un transfer definitiv, pentru o suma record pentru Liga a II-a, UTA si Atletico. Ii multumim lui Adi Petre pentru tot ce a facut pentru noi si ii uram mult succes!", este anuntul clubului aradean.

Potrivit sport.ro, valoarea transferului ar fi de aproximativ 500.000 de euro.

Adrian Petre a jucat in 40 de partide pentru UTA Arad si a inscris 31 de goluri. In sezonul trecut al Ligii a doua, Petre a fost golgheterul echipei aradene, cu 28 de reusite.

"Pe parcursul acestui sezon am avut propuneri de la cluburi importante. Ar fi o lipsa de respect sa ma folosesc acum de numele lor, dar presa a semnalat cateva dintre ele. Am cantarit fiecare dintre oferte si impreuna cu agentul meu am hotarat sa alegem Esbjerg. Mi-a placut proiectul lor bazat pe jucatori tineri si a contat ca m-au dorit foarte mult. Nu sunt adeptul de a incheia acum un contract cu un club urias, doar de dragul de a semna si sa-mi diminuez astfel sansele de a juca. Sunt constient ca mai am mult de munca pana cand sa pot juca la cel mai inalt nivel si vreau sa-mi construiesc cariera pas cu pas. De aceea, Esbjerg este cea mai potrivita alegere pentru stadiul actual al carierei mele. E un club unde vreau sa joc constant si sa ma perfectionez", a spus, pentru sport.ro, atacantul in varsta de 19 ani.

FCSB, Genoa, Southampton si Getafe au fost echipele interesate de tanarul atacant, potrivit Digi Sport.