Reprezentativa Romaniei a invins, marti, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2, selectionata statului Chile, detinatoarea Copei America si locul 4 in ierarhia FIFA, dupa ce a fost condusa cu scorul de 2-0. Chilienii au evoluat cu un jucator mai putin dupa eliminarea lui Medel din minutul 33, potrivit news.ro.

Romania, victorie de moralFoto: Agerpres

Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Stancu '31, Stanciu '60 si Baluta '83, in timp ce pentru chilieni au inscris Vargas '8 si Valencia '18.

0-1: Alexis Sanchez i-a pasat lui Vargas si acesta a inscris cu un sut in forta de la 17 metri.

0-2: Vargas a preluat pe piept un balon in mijlocul careului Romaniei, i-a pasat lui Valencia si acesta a marcat cu un sut de la 6 metri lateral dreapta.

1-2: Stancu a transformat impecabil o lovitura libera directa de la 20 de metri usor lateral dreapta.

In minutul 33, Andone l-a impins pe Medel, iar chilianul a reactionat si l-a lovit pe atacantul roman. Arbitrul Bas Nijhuis i-a aratat direct cartonasul rosu fundasului chilian.

2-2: Ganea a patruns in partea stanga, a intors balonul in centru si Stanciu a inscris cu un sut plasat de la 18 metri.

3-2: Stanciu a sutat de la 25 de metri, Herrera a respins in fata si Baluta a inscris la debutul la nationala cu un sut cu latul de la 7 metri.

Romania: Pantilimon - Benzar (Ivan '46), Chiriches, Tosca, Ganea (Tiru '70) - Pintilii, R. Marin (Rotariu '46) - Hanca, Stanciu (Bicfalvi '86), Stancu (Baluta '66) - Andone (Grozav '46). Selectioner: Christoph Daum.

Chile: Herrera - P. Diaz, Medel, Roco, Mena (Rodriguez '89) - Aranguiz (Vidal '54), M. Diaz (Silva '54), Gutierrez (Fuenzalida '83) - Valencia (Isla '46), Vargas (Puch '65), Alexis Sanchez. Selectioner: Juan Antonio Pizzi.

Cartonase galbene: Stanciu '28, R. Marin '36, Hanca '90+1 / Aranguiz '28.

Cartonas rosu: Medel '33.

Meciul a fost arbitrat de olandezul Bas Nijhuis, ajutat de asistentii Rob Van de Ven si Charl Schaap. Arbitru de rezerva a fost Istvan Kovacs.

Inaintea meciului a fost omagiat Lucian Sanmartean, care s-a retras de la echipa nationala. Sanmartean si fetita lui, Natalia, in varsta de 7 ani, au dat lovitura de incepere a meciului.

Daum, antrenor Nationala: "Vreau sa le multumesc suporterilor care au venit la stadion. Imi amintesc ca mi s-a spus ca nu pot castiga la Cluj, dar cred ca asta s-a terminat. Suporterii ne-au impins si asta este important pentru noi. In al doilea rand vreau sa le multumesc jucatorilor care au avut o reactie pozitiva dupa criticile de la meciul cu Polonia. Dincolo de victorie, s-au imbunatatit multe lucruri. Victoria este importanta, dar am vazut ce insemna sa jucam in viteza mare, cu precizie si as vrea sa avem mai multe competitie de acest gen. De ce nu am jucat asa cu Polonia? Pentru ca a fost o situatie diferita cu polonezii. Ma asteptam ca Polonia sa vina cu presiune mare si ma gandeam cum sa controlam asta. Am vrut sa controlam meciul, sa nu luam gol si apoi sa construim pe fondul presiunii. Polonia a devenit nervoasa, dar penaltiul a schimbat totul. Nu vreau sa schimb totul din punct de vedere tactic, dar atunci, cand am schimbat la patru fundasi, am luat golul doi. M-am intrebat daca trebuia sa risc, dar cu defensiva trebuie sa am tot timpul un jucator in plus acolo si nu am mai putut crea oportunitati ofensive. Organizarea tactica cu Polonia a fost perfecta, dar nu a dat rezultate. Am vazut meciul de mai multe ori si ne-am organizat bine, astfel ca sunt mandru de asta. Azi a fost diferit. Am spus ca nu avem nimic de pierdut si am zis sa ne bucuram. Era 0-2, dar prin indicatiile tactice date de Ionut Badea, am reparat situatia. Cand eram inca 11-11 am avut doua ocazii de a marca. A fost o situatie in care echipa a fost unita si a fost pentru prima data cand am simtit ca am o echipa unita. Au fost precum niste copii, au fost implicati si dedicati si au dat totul. Este un semn bun." (news.ro)

Burleanu, presedinte FRF: "E un meci amical, dar e un rezultat pe baza caruia poti sa construiesti. Sanse de calificare nu mai sunt, nu are rost sa ne amagim, putem spera, dar trebuie sa fim cu picioarele pe pamant, ai doar sase puncte in momentul de fata. Doar un rezultat pozitiv in Polonia ne-ar fi putut tine in continuare. In momentul de fata trebuie sa ne gandim foarte bine, sa avem o analiza, sa vedem care sunt cauzele, de ce nu am facut mai mult si, in acelasi timp, sa vedem unde trebuie sa intervenim".

Vlad Chiriches: "Dupa minutul 20 am reusit un joc bun, am aratat ca o echipa puternica. Am incercat sa trecem peste rezultatul din Polonia, deoarece nimeni nu se mai gandeste la calificare. Am incercat sa dam un restart echipei nationale. Important e sa cladim ceva si sa speram pentru Campionatul European din 2020. E dureros ca nu putem ajunge la o Cupa Mondiala. Daum e un antrenor bun, a incercat sa implementeze ceva nou, dar i-a fost greu. Avem nevoie de un nou inceput"