Ultima etapa din Serie A (sezonul 2016-2017) a adus si iesirea de pe scena fotbalului pentru unul din cei mai mari jucatori italieni din toate timpurile. Francesco Totti a spus adio fotbalului cu ochii in lacrimi, in fata unui "Stadio Olimpico" neincapator. Au fost momente emotionante la Roma, acolo unde AS Roma si-a sarbatorit "imparatul".

  • 28 martie 1993 - Desi nu a implinit inca 17 ani, Francesco Totti isi face debutul la AS Roma, intr-un meci cu Brescia, din Serie A.
  • 28 mai 2017 - Francesto Totti imbraca pentru ultima data tricoul Romei, intr-o victorie, scor 3-2, in fata celor de la Genoa.

Cateva din cifrele lui Francesco Totti:

* sursa: Digisport

- A jucat 785 de meciuri pentru AS Roma - 619 dintre ele in Serie A. In aceasta ierarhie este depasit doar de legendatii Paolo Maldini si Gianluigi Buffon.

- A marcat 307 goluri pentru AS Roma, 250 dintre ele in Serie A. Primul a fost reusit pe 4 septembrie 1994, pe "Olimpico", impotriva Foggiei.

- In Serie A, Totti a marcat de 250 de ori pentru AS Roma, al doilea dupa Silvio Piola (274) in topul marcatorilor all-time din Serie A.

- A punctat de 9 ori pentru Squadra Azzurra in 58 de partide, ultima reusita la CM din 2006, competitie pe care Italia a castigat-o la penaltiuri in fata Frantei.

- A evoluat in 25 de editii ale Serie A, aflandu-se pe primul loc, la egalitate cu Paolo Maldini (AC Milan).

- A avut 23 de editii de Serie A in care a marcat (singurul care a reusit acest lucru).

- La 38 de ani (atat avea in noiembrie 2014) a marcat impotriva celor dela TSKA Moscova, devenind astfel cel mai in varsta jucator care puncteaza in Champions League.

- Francesco a marcat 11 goluri in derbiurile cu Lazio, in cele 44 de meciuri jucate impotriva marilor rivali (se afla pe primul loc, la egalitate cu Da Costa).

- A marcat 19 goluri contra Parmei, victima sa favorita din Serie A. Urmeaza Sampdoria (15), Cagliari si

Udinese (cate 14).

- A cucerit de-a lungul timpului 7 trofee: un titlu, doua Cupe, doua Supercupe, un Campionat Mondial si un European Under 21.

Francesco Totti, o viata pentru AS Roma:

Ultimul discurs al lui Francesco Totti in calitate de jucator al Romei:

*sursa video: Digisport.

Ce reprezinta Totti pentru AS Roma: