Liderul Bundesligii, Bayern Munchen a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu fostul selectioner al Germaniei, Jurgen Klinsmann care va deveni antrenorul bavarezilor in luna iulie, cand expira contractul cu actualul tehnician, Ottmar Hitzfeld. Acesta si-a anuntat deja intentia de a renunta la conducerea lui Bayern, urmand sa preia cel mai probabil postul de selectioner al Elvetiei, dupa turneul final al Campionatului European.

Bayern va fi primul club din cariera de antrenor a lui Klinsmann care a condus nationala germana la Mondialul din 2006, unde a incheiat pe locul 3. Dupa demisia de la reprezentativa, Klinsmann s-a retras la Los Angeles, refuzand o serie de oferte venite pe adresa lui, ultima din partea clubului englez Newcastle United care l-a demis pe 9 ianuarie pe Sam Allardyce.

Ca jucator, Klinsmann a evoluat la Bayern in perioada 1995-1997, castigand campionatul si Cupa UEFA. De asemenea, el a jucat de 108 ori in echipa nationala, castigand titlul european in 1996.

In Bundesliga, la jumatatea sezonului, Bayern Munchen ocupa locul intai, la egalitate de puncte cu a doua clasata, Werder Bremen.