S-au duelat in ultimele sezoane de trei ori, iar de fiecare data "marele alb" s-a impus: o data in sferturile CL (2015), iar de doua ori in finala (2014 si 2016). Pentru Atletico Madrid, Realul reprezinta un adevarat "complex" in Champions League. Ce va fi in aceasta seara pe "Santiago Bernabeu" in semifinalele competitiei vom vedea de la ora 21:45. Zinedine Zidane ne avertizeaza ca Realul nu este favorita, in timp ce Diego Simeone ne precizeaza ca marile rivale se cunosc foarte bine. Disputa va fi in direct pe Dolcesport si Protv.

Transmisie tv in Romania: Dolcesport, Protv (direct, 21:45).

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Isco, Benzema, Ronaldo (4-3-3).

Absenti: Bale si Pepe (accidentati)

Atletico Madrid: Oblak - Hernandez, Godin, Savic, Filipe Luis - Saul Niguez, Koke, Gabi, Carrasco - Griezmann, Gameiro (4-4-2).

Absenti: Juanfran, Gimenez, Fernandez (accidentati).

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia), ajutat de Stephen Child si Stuart Burd (asistenti).

Ultimele partide:

Real Madrid - Valencia 2-1

(Ronaldo 27, Marcelo 86 - Parejo 82)

Las Palmas - Atletico Madrid 0-5

(Gameiro 2 18, Saul Niguez 17, Thomas 72, Torres 90+1)

  • Real Madrid va disputa in aceasta seara a saptea semifinala consecutiva in Champions League, un record absolut al intrecerii. Va fi, de asemenea, a 12 a prezenta in penultimul act al competitiei pentru "albi", tot un record (cu o semifinala mai mult decat FC Barcelona).
  •  Galacticii sunt neinvinsi in ultimele 15 meciuri disputate in competitiile europene.

"Nu suntem favoriti, sansele sunt 50%-50%, asa se intampla mereu in fazele eliminatorii. Ne cunoastem atat de bine, incat e greu se ne mai surprindem cu ceva. Fata de momentul in care eram jucator, rivalitatea cu Atletico s-a mai schimbat putin. Este mult mai intens, nu mai este doar un derbi al Madridului, a inceput sa fie si al CL. Trebuie sa fim la un nivel inalt pentru a castiga. Sa ajungi in semifinale inseamna ca ai facut o treaba buna pana acum, dar urmeaza o noua provocare" - Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid.

"Mereu presiunea este putin "infricosatoare" inainte de meci, trebuie sa stim cum sa gestionam aceasta situatie. Ne-am tot intalnit cu Real in ultimii ani, stim ce trebuie sa facem, dar asta nu inseamna ca nu va fi dificil. Madridul este mereu puternic pe propriul teren. Vor incerca sa ne faca sa suferim, trebuie sa stim cum sa facem fata presiunii. Avem nevoie sa speculam fiecare spatiu pe care ei il vor face" - Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid.

  • Cele doua mari rivale se vor intalni pentru a cincea oara in competitiile europene.
  • Realul a invins-o pe Atletico in ultimele doua finale disputate (2014 si 2016).
  • Va fi semifinala cu numarul 28 pentru Real Madrid in intrecerile europene.
  • Cele doua rivale au remizat in aprilie, scor 1-1, pe "Santiago Bernabeu" in Primera Division.
  • Real Madrid si Atletico Madrid, ultimele 23 de intalniri directe: 9 victorii Realul, 8 Atletico, 6 remize, golaveraj 31-26.

Real Madrid vs Atletico, dueluri in cupele europene

1958/1959: Real Madrid - Atletico 2-1

Atletico - Real Madrid 1-0

Rejucare: Real Madrid - Atletico 2-1 (nu exista pe atunci regula golului marcat in deplasare)/ European Club semifinale.

2013/2014: Real Madrid - Atletico 4-1, dupa prelungiri, finala Champions League. Galacticii au cucerit "La Decima". Meciul s-a jucat la Lisabona.

2014/2015: Atletico - Real Madrid 0-0

Real Madrid - Atletico 1-0/ Sferturi Champions League.

2015/2016: Real Madrid - Atletico 1-1 (5-3 dp)/ Finala Champions League, s-a jucat pe "San Siro" din Milano.