Jose Mourinho, tehnicianul echipei Manchester United, este de parere ca programul din Premier League este in mare parte responsabil de slaba reprezentare a cluburilor engleze in cupele europene. ''Eu cred ca nu le pasa de echipele engleze in Europa. Ei au pur si simplu alte interese'', a spus Mourinho, conform Agerpres.

Jose MourinhoFoto: manutd.com

"In fiecare tara se incearca sa se arate un pic de sustinere pentru echipele angajate pe scena europeana, aici, este dificil'', a spus cu regret Mourinho, dupa victoria (1-0) in fata lui FC Rostov si calificarea pentru sferturile de finala ale Europa League, joi seara.

In acest sezon, Leicester va ramane singura reprezentanta engleza in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, in timp ce Manchester United va fi singurul club din Premier League prezent in aceeasi faza a Europa League.

In 2015, niciun club englez nu a trecut de optimile de finala, in timp ce in 2016, doar Manchester City a reusit sa ajunga in semifinale.

Sunt rezultate mediocre tinand cont de puterea financiara a Premier League, datorata in parte organizatorilor, potrivit tehnicianului portughez: ''Eu cred ca nu le pasa de echipele engleze in Europa. Ei au pur si simplu alte interese''.

''In Portugalia, orice echipa care joaca in Europa joaca dupa aceea in ziua de luni. Toata lumea face asa. In Germania, asa se face'', a adaugat Mourinho, in timp ce Manchester United, care a evoluat luni seara impotriva lui Chelsea in Cupa Angliei, joaca din nou, inca de duminica la pranz, in campionat, impotriva lui Middlesbrough.

''Nu are niciun sens (a nu aranja calendarul). Este doar de bun simt. Doar daca ei nu sunt multumiti cu un singur club englez in Europa League si in Liga Campionilor. Insa eu consider ca suntem suficient de buni pentru a reusi mai mult'', a precizat Mourinho, estimand ca accidentarea lui Pogba a fost rezultatul programului infernal al lui Manchester United, ce are deja 47 de meciuri oficiale in acest sezon.

''Bineinteles, este evident ca este vorba de o acumulare de oboseala'' care a cauzat accidentarea lui Pogba la ischiogambieri si absenta sa timp de trei saptamani. Mijlocasul francez a disputat 41 de meciuri in acest sezon.

''Paul a platit pretul pentru asta'', a insistat Mourinho, calificandu-l totusi pe jucatorul sau drept ''un monstru fizic''.