Chapecoense a disputat primul sau meci dupa tragedia aviatica din Columbia, produsa pe 28 noiembrie, in care si-a pierdut 71 dintre cele 77 de persoane aflate la bordul aeronavei, printre care si majoritatea jucatorilor acestei echipe braziliene de fotbal, informeaza Agerpres.

Moment emotionant petrecut pe stadionul celor de la ChapecoenseFoto: Captura YouTube

Cu un nou lot de jucatori, format in mai putin de doua luni, Chapecoense a intalnit sambata, pe teren propriu, campioana en titre a Braziliei, Palmeiras, intr-o partida amicala incheiata la egalitate, 2-2, insa rezultatul a fost mai putin important.

Evenimentul a fost unul incarcat de emotii, primele lacrimi fiind varsate cu o ora inaintea fluierului de start, cand cei trei fotbalisti care au supravietuit accidentului aviatic, portarul Jackson Follman, caruia i-a fost amputat partial piciorul drept, si fundasii Alan Ruschel si Neto, au intrat pe teren pentru a primi Cupa Suamericana.

Toti spectatorii prezenti in tribunele Arenei Conda din orasul Chapeco s-au ridicat in acel moment in picioare, scandând la unison "Campionii au revenit" si "Vamos, Vamos Chape", strigatul de lupta al suporterilor acestui mic club din sudul Braziliei.

Un alt moment emotionant l-a reprezentat intrarea pe gazon a sotiilor jucatorilor decedati, care au primit, in lacrimi, medaliile atribuite sotilor lor. Ele s-au alaturat apoi celor trei supravietuitori, pentru un tur de onoare, insa unora dintre sotii le-a fost greu sa-l parcurga, prabusindu-se sub greutatea emotiilor.

In minutul 71 al jocului, spectactorii s-au ridicat iarasi in picioare pentru noua o salva de aplauze in onoarea celor 71 de victime ale tragediei care a avut loc in apropierea orasului columbian Medellin, unde Chapecoense se deplasa pentru a disputa prima mansa a finalei Cupei Sudamericana, in compania echipei locale Atletico Nacional.

Dupa accidentul aviatic, la cererea clubului columbian Atletico Nacional, "Chape" a fost desemnata de Confederatia sud-americana de fotbal drept câstigatoare a Cupei Sudamericana.

Toate incasarile obtinute cu ocazia meciului amical dintre Chapecoense si Palmeiras vor fi donate familiilor victimelor accidentului aviatic din Columbia.

Vezi aici momentul emotionant petrecut pe stadionul celor de la Chapecoense: