Dupa un meci foarte tensionat, Barcelona a fost invinsa de Athletic Bilbao, scor 2-1, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei Regelui Spaniei. Aduriz (25') si Williams (28') au marcat pentru basci, in timp ce Messi (52') a inscris singurul gol al Barcelonei. Gazdele au incheiat partida in noua oameni, dar catalanii nu au reusit egalarea.

Barcelona, invinsa de Athletic BilbaoFoto: fcbarcelona.com

Bilbao a inscris ambele goluri ale victoriei in prima repriza a partidei de pe stadionul "San Mames". Aduriz a deschis scorul in minutul 25, iar Inaki Williams a punctat la o diferenta de doar trei minute.

In prelungirile primei reprize, Barcelona a avut un penalti neacordat dupa o intrare asupra lui Neymar. Lionel Messi a redus din diferenta in minutul 52, cu o executie din lovitura libera.

Raul Garcia (74') si Ander Iturraspe (80') au fost eliminati de la Athletic Bilbao, insa oaspetii nu au reusit sa restabileasca egalitatea.

Potrivit L'Equipe, Athletic Bilbao nu a mai eliminat-o pe FC Barcelona in Cupa in dubla mansa de 57 de ani, din sezonul 1959/1960.

Returul este programat miercuri (11 ianuarie), la Barcelona.

Rezumatul partidei Athletic Bilbao vs Barcelona: