Cantonamentul selectionatei Under-23 a Romaniei, programat in luna ianuarie, in Turcia, a fost anulat de Federatia Romana de Fotbal, din cauza ''numarului mic de fotbalisti disponibili in acea perioada'', anunta site-ul FRF, conform Agerpres.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Selectionerul reprezentativei Romaniei, Christoph Daum, le-a multumit cluburilor care au raspuns pozitiv invitatiei de a lasa jucatorii sa participe la acest cantonament.

''Am planificat si am organizat un cantonament de sapte zile pentru selectionata U23, in perioada 16-23 ianuarie 2017, in Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lasa jucatorii tineri, de perspectiva, care pot face pasul la nationala U21 sau chiar la nationala mare. Primele raspunsuri au fost pozitive, asa ca am trimis fiecarui club o invitatie oficiala pentru acest cantonament. Am incercat chiar sa rezolvam problemele cu cazarea, transportul si meciurile amicale ce urmau sa se desfasoare in Antalya. In urma cu cateva zile am primit o serie de raspunsuri negative la convocarile noastre, mai multe cluburi au refuzat sa lase jucatorii sa participe la acest cantonament. Respectam dreptul fiecarui club de a refuza convocarea unui jucator in afara datelor FIFA. Dar suntem dezamagiti si surprinsi ca exista cluburi care nu vor sa colaboreze si nu profita de aceasta oportunitate'', afirma Daum in comunicatul FRF.

Tehnicianul german apreciaza ca acest cantonament ''le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucatori sa reprezinte selectionata U23 a Romaniei si ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, daca ne referim la experienta meciurilor internationale, ar fi adus promovare jucatorilor si cluburilor''.

''Pentru ca in acest moment avem disponibili mai putin de jumatate dintre jucatorii convocati, suntem nevoiti sa anulam cantonamentul'', a precizat Daum, care i-a multumit clubului Viitorul si lui Gheorghe Hagi pentru sustinerea si intelegerea de care au dat dovada, dar si celorlalte cluburi care au raspuns pozitiv: CFR Cluj, ACS Poli Timisoara, UTA, Gaz Metan, FC Botosani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina.

''Din pacate, alte cluburi nu au aratat aceeasi intelegere si nu au vazut avantajele unei astfel de actiuni pentru ele, pentru jucatori si pentru imaginea fotbalului romanesc'', sustine Daum.

''Ne-am luat un angajament ferm cand am decis sa continuam proiectul care implica prima reprezentativa, selectionata U21 si cele de juniori care va conduce la implementarea unui sistem integrat de pregatire la cele mai inalte standarde de performanta, care include un stil de joc de succes si promovarea tinerilor jucatori. Este datoria noastra sa gasim alte oportunitati de a lucra alaturi de acesti tineri si talentati jucatori români. Speram ca atunci sa beneficiem de intreaga sustinere a cluburilor si ca acestea vor descoperi avantajele desfasurarii unei asemenea actiuni'', a conchis Christoph Daum.