​Mai poate avea Daum succes cu naționala României? În față are meciul crucial cu Danemarca, în martie, în spate are patru jocuri grele și alte patru luni din care să ia cele mai bune concluzii. “Mereu mi-a plăcut să descopăr aspectul pozitiv dintr-un eveniment negativ”.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Aflat în mijocul unor critici vehemente, Daum trebuie să facă tocmai asta: să caute lucrurile bune unde mulți vedem numai rele. Daum ne-a întâmpinat la Casa Fotbalului, cu aerul ușor șăgalnic al omului care a văzut multe la viața lui. Îmbrăcat impecabil, cu o atenție intimidantă la detalii, vorbește franc, tăios, și îți întoarce întrebarea dacă suspectează că știi răspunsul la fel de bine ca el.

Te provoacă să fii parte și tu, jurnalist sau suporter, la încercarea de a schimba ceva în fotbalul românesc. Subliniază tranșant lucrurile care îl deranjează aici – nu atât lipsa de eleganță a unora, cât lipsa de unitate din jurul echipei Naționale.

Într-un moment în care toate discuțiile se opresc la scor și la rezultat, interviul a alunecat înspre câteva dintre obsesiile pe care Daum continuă să le repete, chiar dacă rezultatele toamnei i-au furat ceea ce își dorea cel mai mult: liniștea și timpul.

“Nu voi vorbi despre sentimente. Prefer să vorbesc despre fapte și realități. Realitatea e că majoritatea presei, cu susținerea unor personaje de pe aici, distrug fotbalul românesc. Nu văd nici o viziune, e doar negativism, nu se dă nici o mână de ajutor, doar se distruge imaginea fotbalului românesc, și nu mă refer doar la echipa națională, ci și la liga internă de fotbal. E foarte important să se construiască imaginea unui fotbal puternic și unit, e important și pentru fani, care ar veni în număr mai mare pe stadioane, și pentru sponsori, dar acum tot ce se face e să se distrugă.” - Christoph Daum.

Vezi prima parte a interviului cu selecționerul Daum pe Lead.ro