Astra Giurgiu a obtinut o victorie uriasa pe terenul celor de la Austria Viena, scor 2-1, in a cincea etapa a grupelor Europa League, si se afla tot mai aproape de calificarea in urmatoare runda a competitiei. Gazdele au deschis scorul in minutul 57, prin Rotpuller, insa giurgiuvenii au reusit sa intoarca scorul in doar 9 minute. Echipa lui Marius Sumudica a inscris golul egalizator in minutul 79, prin nou-intratul Florea, iar Budescu (88') a transformat o lovitura de la 11 metri si a adus victoria pentru campioana Romaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astra a inceput promitator meciul de pe stadionul "Ernst Happel" din Viena, iar Alibec (5') si Budescu (10') au avut ocazii importante la poarta aparata de Hadzikici inca din primele minute. Austriecii au echilibrat rapid jocul, insa nu au reusit sa puna in pericol poarta lui Silviu Lung Jr.

Tot Astra a avut doua sanse de marca in startul reprizei secunde, prin Takayuki (47') si Budescu (50'). Austria Viena a deschis scorul in minutul 57. Rotpuller a reluat in plasa, din cativa metri, o centrare venita de pe partea dreapta, pe jos, de la Holzhauser.

Austria Viena a ramas in 10 dupa ce Grunwald a vazut al doilea galben in minutul 65, pentru un fault comis asupra lui Denis Alibec.

Astra a profitat de eliminarea din tabara adversarilor si a pus tot mai multa presiune la poarta lui Hadzikici. Budescu (72') a sutat din interiorul careului de 16 metri, dupa o preluare excelenta, insa bara s-a opus.

Daniel Florea (79') a restabilit egalitatea in urma unei faze superbe de atac a Astrei. Hadzikic a respins in fata sutul trimis de Alibec, iar Florea a impins mingea in plasa. Cu doar cateva minute inainte de finalul partidei, acelasi Florea a obtinut o lovitura de la 11 metri, iar Budescu (88') a executat perfect si a adus a doua victorie in grupa pentru Astra.

Astra a acumulat 7 puncte si ocupa locul doi in Grupa E. Lider e AS Roma (11 puncte), care s-a impus pe teren propriu cu 4-1 in fata Viktoriei Plzen. In ultima etapa, campioana Romaniei o va infrunta pe AS Roma, in 8 decembrie.

Daca Austria Viena nu va castiga partida cu Plzen, Astra se va califica in urmatoarea runda a Europa League indiferent de rezultatul din meciul cu Roma.

S-au disputat in Grupa E:

Victoria Plzen - AS Roma 1-1

Astra - Austria Viena 2-3

AS Roma - Astra 4-0

Austria Viena - Viktoria Plzen 0-0

Viktoria Plzen - Astra 1-2

AS Roma - Austria Viena 3-3

Austria Viena - AS Roma 2-4

Astra - Viktoria Plzen 1-1

AS Roma - Viktoria Plzen 4-1

Austria Viena - Astra 1-2

Clasament:

1. AS Roma (16-7) 11 puncte

2. Astra (7-10) 7

3. Austria Viena (9-11) 5

4. Plzen (4-8) 3

Au evoluat echipele:

Austria Viena: Hadzikici - Larsen, Rotpuller, Filipovici, Martschinko - Holzhauser, Serbest - Lucas Venuto (Tajouri-Shradi -90), Grunwald, Pires - Kayode (Friesenbichler -90). Antrenor: Thorsten Fink.

Astra: Lung jr. - Sapunaru, Geraldo, Oros (Florea -61) - Al. Stan, Boubacar (Lovin - 71), Takayuki, Teixeira, J. Morais - Budescu (Nicoara - 90+3), Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

Meciul a fost arbitrat de polonezul Pawel Raczkowski, ajutat de asistentii Tomasz Listkiewicz si Michal Obukowicz, aditionalii Tomasz Musial si Tomasz Kwiatkowski si rezerva Radoslaw Siejka.