Steven Gerrard, fostul capitan al echipei de fotbal FC Liverpool si al selectionatei Angliei, si-a anuntat joi retragerea din activitatea sportiva, punand astfel capat unei cariere profesioniste de aproape doua decenii, informeaza BBC, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa recentele speculatii din presa referitoare la viitorul meu, pot sa confirm retragerea mea ca jucator profesionist de fotbal", a scris Gerrard intr-un comunicat.

Steven Gerrard a disputat 710 meciuri (186 de goluri) pentru FC Liverpool, cu care a castigat opt trofee majore, intre care si Liga Campionilor, in 2005, an in care s-a clasat pe locul al treilea in cursa pentru trofeul Balonul de Aur. De asemenea, el a imbracat de 114 ori tricoul selectionatei Angliei, pentru care a inscris 21 de goluri.

In anul 2015, Gerrard a plecat in Statele Unite, la echipa Los Angeles Galaxy, unde a evoluat pana in prezent. Mijlocasul englez a disputat ultimul meci oficial pe 7 noiembrie, in play-off-ul Ligii profesioniste nord-americane de fotbal (MLS).

"Ma simt norocos ca am experimentat atat de multe momente semnificative in cursul carierei mele. Am avut o cariera incredibila si sunt recunoscator pentru fiecare clipa petrecuta la FC Liverpool, selectionata Angliei si Los Angeles Galaxy", a mai precizat Steven Gerrard in comunicatul sau.

Recent, Gerrard a declinat o oferta de a antrena echipa engleza de liga a treia Milton Keynes Dons.