Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a conferit, post-mortem, fostului fotbalist Daniel Prodan Emblema de Onoare a Armatei Romane cu insemn de pace, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In semn de indreptatita apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute in cariera sa sportiva in cadrul clubului militar, dar si pentru a onora performantele de exceptie inregistrate ca titular al reprezentativei Romaniei la campionatele mondial si european de fotbal, pentru intreg prestigiul adus Armatei Romane, am conferit astazi, post-mortem, lui Daniel Prodan, Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, cu insemn de pace. Imi exprim speranta ca vestea va aduce si alinare familiei indoliate", a anuntat vineri Motoc pe Facebook.

Fostul international roman Daniel Prodan a incetat din viata miercuri seara, la varsta de 44 de ani, in urma unui infarct suferit in locuinta sa.

Daniel Prodan a strans 54 de selectii la echipa nationala in perioada 1993 - 2001, participand cu reprezentativa Romaniei la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist in toate cele 5 partide, si la Campionatul European din 1996.