​Mai multe jurnale europene au scris, miercuri noapte, despre decesul fostului fotbalist Daniel Prodan, Daily Record notand ca vestea mortii romanului este socanta. Numerosi fani au transmis condoleante pe retelele de socializare, informeaza News.ro.

Daniel Prodan, pe vremea cand imbraca tricoul celor de la Atletico MadridFoto: captura marca.com

Fostul mare fotbalist Daniel "Didi" Prodan a murit in urma unui infarct. Avea doar 44 de ani

Reactii dupa moartea lui Daniel Prodan: "Un om si un baiat extraordinar. Nu parea sa aiba probleme de sanatate. Condoleante familiei, Dumnezeu sa-l ierte"

"Fostul jucator al echipei Glasgow Rangers, Daniel Prodan, a murit in urma unui infarct, la varsta de 44 de ani" - Daily Star.

Daily Record a scris ca vestea socanta a aparut noaptea trecuta si ca fanii echipei Glasgow Rangers si-au exprimat regretele dupa decesul romanului pe retelele de socializare.

"A murit Daniel Prodan, fost jucator la Atletico Madrid, dupa ce a suferit un infarct in timp ce se uita la televizor" - El Mundo. Si marile jurnale sportive din Spania Marca, As si Mundo Deportivo au scris despre decesul lui Daniel Prodan.

In Suedia, expressen.se a notat de asemenea ca Daniel Prodan a incetat din viata.

Numerosi fani au transmis condoleante pe retelele de socializare.

Daniel "Didi" Prodan, biografie:

Daniel "Didi" Prodan (n. 23 martie 1972, Satu Mare, Romania-d. 16 noiembrie 2016) este un fotbalist roman, care a jucat pentru Echipa nationala de fotbal a Romaniei la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 si la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucatorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare. In martie 2008 a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a, pentru rezultatele obtinute la turneele finale din perioada 1990-2000 si pentru intreaga activitate., potrivit Wikipedia.

Daniel Prodan a inceput sa joace fotbal la echipa-fanion a orasului sau natal, Olimpia Satu Mare. In anul 1991, Prodan si-a facut debutul la echipa mare a Olimpiei. Dupa doua sezoane in care a evoluat pentru echipa satmareana, Daniel Prodan a facut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 si pana in 1997, el a evoluat la formatia militara. A castigat nu mai putin de cinci titluri de Campion al Romaniei cu Steaua, reusind sa se remarce si la Echipa Nationala a Romaniei, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, Cehoslovacia, impotriva nationalei lui Vrabec, Latal sau Dubovsky.

Romania avea sa piarda cu scorul de 5-2, insa la sfarsitul campaniei de calificare avea sa se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selectionat de catre antrenorul Anghel Iordanescu in lotul pentru acest Turneu Final. Daniel Prodan avea sa bifeze toate minutele disputate de catre nationala tarii noastre la Mondial, jucand in meciurile cu Columbia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, Argentina si Suedia.

Dupa turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea sa marcheze primul sau gol la echipa nationala, in meciul cu Slovacia, si ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria Romaniei cu 3-2. Golul venea in minutul 81, la doar un minut dupa ce slovacii egalasera la 2, iar meciul se disputa chiar pe Ghencea, stadionul cu care era familiarizat atat de bine. Si datorita acestei victorii cu Slovacia, Romania s-a calificat la Campionatul European din 1996, din Anglia, unul din cele mai slabe turnee finale facute de nationala Romaniei, care a pierdut toate cele 3 meciuri si a marcat un singur gol. Prodan nu a evoluat in meciul cu Franta, dar a evoluat in tot meciul cu Bulgaria si pana in minutul 86 in ultimul meci al grupei, cu Spania.

In 1997, Daniel Prodan avea sa paraseasca Steaua pentru un transfer in Primera Division, la Atletico Madrid. In primul sezon la Atletico, Prodan a evoluat in 17 meciuri, marcand patru goluri, iar in al doilea sezon tot atatea meciuri, insa fara sa mai marcheze. S-a transferat in anul 1998 in Scotia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat in niciun meci pentru scotieni, datorita unei grave accidentari la genunchi. In 2000 s-a intors la Steaua, evoluand un singur meci, asa ca a parasit formatia din Ghencea pentru a juca la concitadina Rocar Bucuresti.

A evoluat in 15 meciuri pentru formatia din Drumul Gazarului, pentru care a marcat si 3 goluri. In timpul sederii sale la Rocar, a evoluat in ultimele sale meciuri pentru echipa nationala, fiind chiar si capitan in cateva meciuri. S-a retras din nationala dupa meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci castigat de Romania cu 2-0. A mai evoluat la FC National, echipa la care si-a incheiat cariera de jucator, cu o pauza in care a evoluat la Messina in 2002.

Echipe la care a jucat:

1991-93 Olimpia Satu Mare (Liga 2)

1993-97 Steaua Bucuresti (Liga 1) 121 de meciuri / 10 goluri

1997-98 Atletico Madrid (Primera Division) 34 de meciuri / 4 goluri

1998-00 Glasgow Rangers (Scottish Premier League) 0 meciuri / 0 goluri

2000 Steaua Bucuresti (Liga 1) 1 meci / 0 goluri

2000-01 Rocar Bucuresti (Liga 1) 15 meciuri / 3 goluri

2001-02 FC National Bucuresti (Liga 1) 5 meciuri / 0 goluri

2002 Messina Calcio (Serie B) 2002-03 FC National Bucuresti (Liga 1) 7 meciuri / 0 goluri