Dupa ce a pierdut fara drept de apel partida cu Polonia (scor 0-3) din a patra etapa a preliminariilor pentru CM 2018, Romania va disputa marti un amical cu reprezentativa Rusiei, la Groznîi . Selectionerul Christoph Daum a renuntat la zece fotbalisti din lotul initial de 29 si va miza pe jucatorii care au evoluat mai putin la echipa nationala.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Daum nu se va baza pe portarul Ciprian Tatarusanu, fundasii Vlad Chiriches, Cosmin Moti si Romario Benzar, mijlocasii Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu, Ovidiu Hoban si Alexandru Maxim si pe atacantii Claudiu Keseru si Andrei Ivan.

Partida dintre Rusia si Romania va avea loc de la ora 18:00 si va fi transmisa in direct la Dolce Sport 1 si LiveScore pe HotNews.ro.

Lotul Romaniei pentru meciul amical cu Rusia:

Portari: Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu), Valentin Cojocaru (Crotone);

Fundasi: Cristian Sapunaru (Astra Giurgiu), Bogdan Tiru (FC Viitorul), Dragos Grigore (Al Sailiya), Alin Tosca (Steaua Bucuresti), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Gabriel Enache (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Karabukspor);

Mijlocasi: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Dragos Nedelcu (FC Viitorul), Razvan Marin (FC Viitorul), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Andrei Prepelita (FC Rostov);

Atacanti: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruna), Gheorghe Grozav (Terek Groznii), Dorin Rotariu (Dinamo Bucuresti).

Dupa infrangerea cu Polonia, sansele de calificare ale tricolorilor la Campionatul Mondial din 2018 au scazut considerabil. Dupa patru etape disputate, Romania se afla pe locul 4 in Grupa E, cu doar 5 puncte. Polonia este lider (10 puncte), fiind urmata de Muntenegru (7 puncte) si Danemarca (6 puncte). In spatele echipei nationale a Romaniei se afla Armenia (3 puncte) si Kazahstan (doua puncte).

Romania va disputa urmatoarea partida din Grupa E cu reprezentativa Danemarcei, pe 26 martie.