Jandarmii bucuresteni au depistat sabii, bare metalice si bate de lemn in masinile cu care mai multi suporteri polonezi se deplasau catre Bucuresti pentru a participa la meciul de fotbal pe care nationala tarii lor il va sustine in fata selectionatei Romaniei, scrie Agerpres.

Obiecte descoperite de jandarmi asupra suporterilor poloneziFoto: Facebook/ Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

"La filtrul instituit la iesirea de pe Autostrada A1, jandarmii bucuresteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe si materiale pirotehnice in masinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion", potrivit paginii de Facebook a Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

In urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriti pentru alte verificari.

Nationala de fotbal a Romaniei intalneste vineri, la ora 21.45, pe Arena Nationala, echipa Poloniei, adversara sa din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Peste 1.000 de jandarmi actioneaza pentru asigurarea ordinii publice in apropierea Arenei Nationale. Acestia vor fi sprijiniti de sase ofiteri de politie polonezi specializati in gestionarea competitiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul si transmiterea principalelor mesaje ale autoritatilor romane.

Totodata, peste 2.000 de politisti au fost mobilizati in contextul acestui meci de fotbal, Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti precizand ca este catalogat cu grad de risc ridicat pe linia ordinii publice.