"Tricolorii" sunt neinvinsi de 27 de ani in meciurile cu Polonia, adversara din partida de vineri, ceea ce ii face pe jucatorii pregatiti de Adam Nawalka sa dea totul pentru o victorie pe Arena Nationala, in preliminariile CM 2018. "Faptul ca nu am castigat de foarte mult timp impotriva Romaniei este un factor motivational important", a declarat Jakub Blaszczykowski, unul dintre jucatorii importanti ai echipei Poloniei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Partida dintre Romania si Polonia va avea loc vineri, 11 noiembrie, pe "Arena Nationala", de la ora 21:45. Disputa va fi LiveText pe HotNews.ro.

"A trecut ceva timp de cand nu am mai castigat in deplasare impotriva unei echipe importante, dar stim cum s-a dezvoltat intre timp echipa Poloniei, care este potentialul nostru. La fiecare meci exista lucruri de imbunatatit, am venit aici cu gandul de a castiga. Stim ce adversar intalnim, care este potentialul lor, i-am vazut si la Campionatul European. Stim ca pot sa joace foarte bine pe contraatac, dar suntem pregatiti si am venit sa castigam acest meci.

Stim ca Romania e un adversar dificil, dar mi-e greu sa spun de ce nu am castigat in fata lor de atata timp. Stim ca ne asteapta un meci foarte greu, dar si noi suntem o alta echipa fata de anii precedenti, suntem constienti de valoarea noastra. Faptul ca nu am castigat de foarte mult timp impotriva lor este un factor motivational important pentru noi", a afirmat Blaszczykowski, potrivit News.ro.

Despre perioada in care a fost antrenat de Dan Petrescu

"Imi aduc aminte de perioada in care am jucat sub indrumarea lui Dan Petrescu, eu eram la inceputul carierei. Imi aduc aminte ca avea metode specifice de lucru, era un antrenor cu o viziune clara, din pacate in perioada aceea rezultatele nu l-au ajutat, asa cum a fost mai tarziu. Ii urez succes", a mai spus Blaszczykowski.

Mijlcasul Grzegorz Krychowiak considera ca echipa sa trebuie sa demonstreze pe teren ca e favorita.

"Nu consider ca suntem favoritti, am venit in deplasare sa jucam cu un rival de calitate, pe stadion va fi o atmosfera foarte buna. Nu conteaza ceea ce se scrie in presa, conteaza ceea ce va fi pe teren, maine va trebui sa demonstram daca intr-adevar suntem favoriti", a spus Krychowiak.

Piotr Zielinski este coleg de echipa la Napoli cu Vlad Chiriches, dar spune ca nu a discutat foarte mult cu fundasul roman despre meciul direct: "Ma cunosc cu Vlad Chiriches, in cantonament stam in aceeasi camera. Nu am facut niciun fel de pariu privind rezultatul. Am discutat putin pe acest subiect, poate la sfarsit vom face schimb de tricouri", a spus Zielinski, potrivit News.ro.

De-a lungul timpului, Romania si Polonia s-au intalnit de 33 de ori. Tricolorii s-au impus in 14 partide, polonezii au doar patru victorii, iar 15 meciuri s-au incheiat la egalitate.

Golaverajul este si el favorabil, Romania avand 54 de goluri marcate. Polonia are 47 de reusite in fata tricolorilor.

Ultima partida dintre cele doua echipe s-a disputat in urma cu aproape sapte ani, la Varsovia, iar Romania s-a impus cu 1-0, prin golul lui Daniel Niculae.

Romania vs Polonia, preturi bilete:

Peluze (inel 1 si 2): 40 RON

Peluze (inel 3): 30 RON

Tribuna Vest (inel 2): 100 RON

Tribuna Vest (inel 3): 80 RON

Tribuna Est (inel 1): 150 RON

Tribuna Est (inel 2): 100 RON

Tribuna Est (inel 3): 80 RON

Family Zone: 100 RON

VIP I: 600 RON

VIP II: 400 RON

S-au disputat in Grupa E:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Grupa E, clasament:

1. Muntenegru (7-1) 7 puncte

2. Polonia (7-5) 7

3. Romania (6-1) 5

4. Danemarca (3-4) 3

5. Kazakhstan (2-7) 2

6. Armenia (1-8) 0