Echipa nationala de fotbal a Romaniei se afla in fata celui mai important meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, tricolorii urmand sa intalneasca vineri reprezentativa Poloniei. Adam Nawalka, selectionerul polonezilor, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca se asteapta la un meci dificil cu echipa lui Christoph Daum si a precizat ca isi doreste ca jucatorii sai sa controleze meciul din primul minut.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Partida dintre Romania si Polonia va avea loc vineri, 11 noiembrie, pe "Arena Nationala", de la ora 21:45. Disputa va fi LiveText pe HotNews.ro.

Suntem pregatiti pentru un meci greu

"Am facut tot ceea ce trebuia pentru a pregati acest meci, am folosit la maximum perioada pe care am avut-o pentru pregatire. Din punct de vedere mental toata lumea a revenit pe drumul corect si sunt convins ca la meciul de maine vom arata tot ceea ce ne-am propus. Dar asta se va verifica pe teren. Noi vom face tot ce este posibil pentru a castiga, mai ales ca stim ca ne asteapta un adversar foarte puternic, cu un selectioner foarte bun, cu o organizare a meciului foarte buna, lucru pe care l-am observat la ultimele meciuri. Suntem pregatiti pentru un meci greu, dar vom lupta pentru a-l castiga. Va asigur ca va fi un meci atractiv pentru suporteri", a declarat Adam Nawalka.

Romania - un adversar foarte bine pregatit tehnic si tactic

"Echipa Romaniei joaca pentru a castiga cele trei puncte. Nu se poate spune ca doar inteligenta este importanta, ci si modul in care vom lupta sau vom gandi jocul. Suntem toti convinsi ca avem un adversar foarte bine pregatit tehnic cat si tactic si va conta aplicarea in teren a acestor aspecte. Fotbalul este un sport de echipa, conteaza aportul intregii echipe pentru a decide rezultatul. Nu e cazul sa facem comparatii", a mai spus Nawalka, potrivit News.ro.

Ne dorim sa controlam jocul din primul minut

Noi ne dorim sa controlam jocul din primul minut, dar conteaza si ceea ce va face adversarul. Christoph Daum este un antrenor foarte bun cu titluri castigate in Germania si Turcia. Pentru noi este important sa ne concentram pe ceea ce ne-am propus sa facem maine. Suntem increzatori ca la sfarsitul zilei noi vom fi cei care ne vom bucura de rezultat. Ne asteptam ca echipa Romaniei sa aiba un plan de joc, dar important pentru noi este cum vom juca noi. Toti jucatorii au primit informatii despre adversarii directi, ne stim calitatile, si ale adversarului, si ne-am propus sa castigam acest meci", a mai adaugat selectionerul polonezilor.

Lotul Poloniei pentru meciul cu Romania:

Portari: Artur Boruc (Bournemouth), Lukasz Fabianski (Swansea City), Wojciech Szczesny (AS Roma), Lukasz Skorupski (Empoli)

Fundasi: Kamil Glik (AS Monaco), Artur Jedrzejczyk (Krasnodar), Thiago Cionek (Palermo), Igor Lewczuk (Bordeaux), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Michal Pazdan (Legia Varsovia), Maciej Sadlok (Wisla Cracovia)

Mijlocasi: Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg), Tomasz Jodlowiec (Legia Varsovia), Kamil Grosicki (Rennes), Grzegorz Krychowiak (PSG), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Krzysztof Maczynski (Wisla Cracovia), Piotr Zielinski (Napoli), Karol Linetty (Sampdoria), Pawel Wszolek (QPR), Damian Dabrowski (Cracovia), Jacek Goralski (Jagiellonia Bialystok), Bartosz Kapustka (Leicester City), Bartosz Bereszynski (Wisla Cravovia)

Atacanti: Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht), Kamil Wilczek (Brondby)

Cel mai selectionat jucator din lotul Poloniei este Jakub Bᅤaszczykowski (87 de prezente), in timp ce Robert Lewandowski (40 de goluri in 84 de meciuri) este golgeterul adversarei Romaniei.

Romania vs Polonia, preturi bilete:

Peluze (inel 1 și 2): 40 RON

Peluze (inel 3): 30 RON

Tribuna Vest (inel 2): 100 RON

Tribuna Vest (inel 3): 80 RON

Tribuna Est (inel 1): 150 RON

Tribuna Est (inel 2): 100 RON

Tribuna Est (inel 3): 80 RON

Family Zone: 100 RON

VIP I: 600 RON

VIP II: 400 RON

S-au disputat in Grupa E:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Grupa E, clasament:

1. Muntenegru (7-1) 7 puncte

2. Polonia (7-5) 7

3. Romania (6-1) 5

4. Danemarca (3-4) 3

5. Kazakhstan (2-7) 2

6. Armenia (1-8) 0