​Lionel Messi a facut o comparatie intre Barcelona lui Pep Guardiola (care a castigat toate trofeele posibile intr-un singur sezon, in 2009) si cea a lui Luis Enrique, intr-un interviu pentru presa britanica. Jucatorul argentinian a precizat ca in mare parte jocul catalanilor este acelasi, cu o singura mentiune: campioana Spaniei este mai agresiva in perioada actualului tehnician al formatiei de pe "Camp Nou".

Lionel MessiFoto: fcbarcelona.com

Despre sistemul de joc al catalanilor

"Toata lumea cunoaste sistemul in care joaca Barcelona. Sunt doar cateva echipe care il folosesc. Fiecare antrenor insa are o modalitate diferita de a vedea lucrurile si de a aplica acest lucru in acest sistem" - Lionel Messi.

Mai agresivi cu Luis Enrique decat cu Pep Guardiola

"Nu sunt mari schimbari in jocul nostru fata de antrenorii precedenti, insa de un lucru sunt sigur: suntem mai agresivi atunci cand atacam in viteza, in timp ce in vremea lui Pep nu puneam atat de mare accent pe contraatacuri" - Lionel Messi.

Fara vedete - Barcelona este o echipa

"Suntem un grup, lucram impreuna pentru a castiga. Nu exista niciun fel de egoism in jocul nostru, intotdeauna incercam sa fim folositori pentru echipa. Ney (n.r. Neymar) este unul din prietenii mei apropiati, il admir mult. Ne intelegem foarte bine" - Lionel Messi.

Munceste mult pentru a fi "Lionel Messi"

"Nu sunt obsedat sa bat recorduri, muncesc insa foarte mult pentru a fi cine sunt astazi. Obiectivul meu este sa castig cat mai multe trofee cu echipa mea. Acelasi lucru se aplica si pentru echipa nationala, cu toate ca pana acum nu am reusit sa castig ceva cu adevarat important" - Lionel Messi.

In Primera Division, Barcelona se afla pe locul doi, la doua puncte in spatele liderului Real Madrid, in timp ce in Champions League se afla pe primul loc al Grupei C, cu 9 puncte din tot atatea posibile - golaveraj 13-1.

Guardiola a fost timp de patru ani antrenorul Barcelonei (2008-2012), perioada in care a castigat tot ce se putea castiga la nivel de echipa de club. In 2009, tehnicianul a reusit alaturi de catalani sa cucereasca toate cele sase trofee puse in joc: titlul in Spania, Cupa Spaniei, Champions League, Supercupa Europei, Supercupa Spaniei si Campionatul Mondial al Cluburilor - performanta unica in istoria fotbalului.