Zenit Sankt Petersburg, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a pierdut categoric partida disputata pe terenul celor de la Anji Mahacikala, scor 4-0, in optimile de finala ale Cupei Rusiei si a fost eliminata din competitie. Este prima infrangere suferita de echipa lui Mircea Lucescu in toate competitiile din acest sezon.

Mircea LucescuFoto: fc-zenit.ru

Golurile victoriei au fost marcate de Shamil Gasanov, in minutul 29, Pylyp Budkivsky, care a reusit o "dubla", in minutele 62 si 69, si Bernard Berisha, in minutul 79.

Zenit a incheiat meciul in noua oameni dupa eliminarile lui Mihai Kerjakov (58') si Giuliano (89'). Si de la gazde a fost eliminat un jucator, Gadjibekov a vazut al doilea cartonas galben in minutul 89.

Ce a spus Mircea Lucescu

"Cei de la Anji merita victoria, s-au adaptat rapid la terenul dificil, au fost mai agresivi si mai ambitiosi. Meciul s-a decis la eliminarea lui Kerjakov. As vrea sa revad faza. Apoi ne-am pierdut total calmul si am inceput sa facem greseli in aparare. Regret ca nu am pierdut cu mai multa demnitate.

Ar fi trebuit sa fim mai puternici si sa dam mana cu adversarii nostri, acel episod de la final nu ar fi trebuit sa se intample. Acesta este singurul meu regret. Mi-ar fi placut sa mergem mai departe in Cupa, dar am avut probleme, jucatori accidentati... Ar fi trebuit sa fim uniti si sa aratam ca putem iesi din astfel de situatii. La final am discutat cu echipa in vestiar, dar nu mai mult decat de obicei. Rezultatul este rusinos pentru mine si pentru jucatori", a spus Lucescu, conform fc-zenit.ru, citat de News.ro.

Mircea Lucescu are 17 partide oficiale pe banca lui Zenit, echipa romanului avand 12 victorii, 4 rezultate de egalitate si o infrangere. Zenit este neinvinsa in primele 11 etape din campionatul Rusiei si se afla la egalitate de puncte cu liderul Spartak Moscova.

Rezumatul partidei Anji Mahacikala vs Zenit