Dupa o serie rezultate slabe, Astra a reusit sa se impuna pe terenul cehilor de la Viktoria Plzen, scor 2-1, in al treilea meci al Grupei E din Europa League. Alibec a deschis scorul in minutul 41 al partidei si tot el a contribuit si la al doilea gol, cand Horova (64') a deviat mingea in propria poarta. Acelasi Horova s-a revansat pentru greseala comisa si a redus din diferenta in minutul 86. Dupa trei etape, giurgiuvenii au acumulat trei puncte si pastreaza sanse pentru primavara europeana.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Campioana Romaniei a avut prima mare ocazie a meciului de pe "Doosan Arena". Alibec (10'), ramas singur cu portarul advers, a sutat de la marginea careului, insa Kozacik a reusit sa-l blocheze. A urmat imediat replica gazdelor, Reznic (11') a incercat un sut la coltul lung, dar mingea a trecut pe langa poarta lui Lung.

Astra a deschis scorul in minutul 41 si a intrat in avantaj la cabine. Alibec, angajat cu o pasa de exceptie a lui Budescu, a inscris cu un sut din prima, la coltul scurt, fara sanse pentru portarul Viktoriei.

Prima oportunitate de a marca a reprizei secunde i-a apartinut echipei lui Marius Sumudica. Budescu a asezat o minge pentru sutul din prima al lui Alibec, insa Kozacik a fost atent si a prins mingea. Giurgiuvenii au marit avantajul pe tabela in minutul 64, profitand de o greseala a unui adversar. Alibec a incercat sa ii paseze lui Boubacar, dar Horova a deviat mingea in propria poarta.

In minutul 85, Boubacar a comis fault in careu si arbitrul rus Aleksei Eskov a acordat lovitura de la 11 metri pentru Viktoria Plzen. Horava (86') a redus din diferenta dupa ce Silviu Lung ii aparase initial sutul de la punctul cu var. Cehii au fortat egalarea pe final de meci, Kovarik l-a pus la incercare pe Silviu Lung, insa portarul Astrei a reusit sa respinga.

Denis Alibec a fost declarat "omul partidei" dintre Viktoria Plzen si Astra, conform uefa.com.

In cealalta partida a grupei, AS Roma a remizat pe teren propriu, scor 3-3, cu Austria Viena. Astra a obtinut primele puncte dupa trei meciuri si se claseaza pe locul 3 in Grupa E. AS Roma a acumulat 5 puncte si se afla la egalitate cu Austria Viena. Viktoria Plzen ocupa ultimul loc, cu doua puncte.

S-au disputat in Grupa E:

Victoria Plzen - AS Roma 1-1

Astra - Austria Viena 2-3

AS Roma - Astra 4-0

Austria Viena - Viktoria Plzen 0-0

Viktoria Plzen - Astra 1-2

AS Roma - Austria Viena 3-3

Clasament:

1. AS Roma (8-4) 5 puncte

2. Austria Viena (6-5) 5

3. Astra (4-8) 3

4. Viktoria Plzen (2-3) 2

Au evoluat echipele:

Viktoria Plzen: Kozacik - Reznik, Hejda, Baranek, Limbersky - Petrzela, Kace, Horava, Zeman (Kovarik '76) - Duris (Poznar '53), Bakos (Krmencik '66). Antrenor: Roman Pivarnik.

Astra Giurgiu: Silviu Lung jr. - Sapunaru, Geraldo, Fabricio - Lazici, Boubacar, Lovin (Oros '90+3), Seto, Junior Morais - Budescu (Ionita '84), Alibec (Florea '90+1). Antrenor: Marius Sumudica.