Adrian Mutu a fost prezentat oficial azi in functia de manager general al echipei Dinamo Bucuresti. Fostul fotbalist a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca este o onoare pentru el ca i s-a dat ocazia sa isi inceapa o noua cariera la Dinamo. Mutu a mai vorbit despre atributiile pe care le va avea in cadrul clubului, dar si despre obiectivul pe care si l-a propus.

Adrian MutuFoto: fcdinamo.ro

"E o onoare pentru mine sa debutez intr-un post asa important si sper sa fac treaba. In sfarsit reusesc sa colaborez cu nea Ando...dupa atata timp. Din postura de conducator si antrenor, nu m-am gandit la asta pana acum. E Dinamo, unde am crescut, ma bucura foarte mult si acest fapt. Am regasit aici multi prieteni si abia astept sa intru in paine si sa ajut clubul Dinamo sa ajungem la alt nivel.", a declarat Adrian Mutu, potrivit Digi Sport.

Principalele atributii

"O sa am diverse atributii, dar vi le spun pe cele mai importante. Sunt director general la Dinamo si o sa am multe de facut. In primul rand trebuie sa am grija de prima echipa. O sa am grija si de academii si de echipa a doua, vrem sa fie magazinul nostru de talente pentru prima echipa. Academiile fac deja o treaba buna, dar vrem mai mult. Vreau sa fac schimb de experienta cu alte cluburi din lume, mai avansate la nivel de juniori.

Stabilitatea primului lot si imbunatatirea in functie de cerintele antrenorului principal. Incercam sa avem o stabilitate, in ultimul an au plecat 13 jucatori, au venit tot atatia. Vrem sa facem o echipa competitiva pentru nea Ando si sa ne indeplinim obiectivele".

Vrea sa aduca alti sponsori

"Prin relatiile pe care le am sper sa aduc alti sponsori la Dinamo, sa fie alaturi de domnul Negoita, care a facut o treaba foarte buna, dar are nevoie de ajutor pentru a trece la un alt nivel. Poate si un investitor, care are aceleasi idei cu noi. Domnul Negoita a incercat sa creeze stabilitate in ultimii ani. Eu sunt la inceput, nimeni nu s-a nascut invatat. Ma bucur ca am langa mine o echipa de baieti care ma ajuta. Am primit o sumedenie de informatii in ultima vreme si incerc sa le asimilez. In saptamanile viitoare vom avea antrenori veniti de afara care sa evalueze toti antrenorii de la echipele de juniori. Vrem sa castigam tot, vrem sa facem o treaba buna, asa cum face Bratu cu juniorii A."

Despre transferuri

"Ma voi ocupa de acest lucru impreuna cu nea Ando. Imi va spune de ce are nevoie si voi incerca sa-i fac pe plac, sa aducem cat mai multi jucatori, la bugetul pe care il avem acum si cu bugetul pe care ni-l ofera domnul Negoita. Trebuie sa vedem cat ne intindem, ca sa zic asa. Una e sa vezi lucrurile din afara si alta e cand ajungi aici. Acum realizez ca s-au facut foarte multe lucruri. Nu putem sa ne batem cu domnul Becali, nu suntem rivali la transferuri, nu avem banii domnului Becali, dar ne bazam pe organizare foarte buna, pe talentele care vin de la copii si juniori si pe experienta lui nea Ando, care speram sa ne duca in Europa la finalul sezonului".

Obiectivul - cupele europene

"Steaua este acum la alt nivel, Dinamo sa munceasca mult, sa lase capul in pamant. Adevarul acesta este. Le cer fanilor intelegere, atat se poate in momentul de fata. Nu o sa se intample sa facem transferuri de 20 de milioane de euro, trebuie sa vorbim de ce putem face real. Negoita nu poate sa aduca toti banii de acasa! Aici e stabilitate financiara, conditii de antrenament, vrem sa aducem sponsori pentru a face saltul si sa revitalizam fotbalul romanesc. Sa demonstram pe teren, sa demonstreze nea Ando, asta ne dorim. Vrem Europa League, cupele europene, sa fim pe podium.", a afirmat Adrian Mutu.

Jucatorii nu mai trebuie sa vorbeasca despre arbitraj

"Pe jucatorii care vor gresi sau vor avea derapaje ii voi trata cum am fost si eu tratat. Corect, adica. Nu sunt aici sa fiu o sperietoare. Am incredere in baieti, multi dintre ei sunt la echipele nationale. Daca pot, prin sfaturile mele, sa-i ajut pe atacanti, o fac cu cea mai mare placere.

Din acest moment, jucatorii nu mai trebuie sa vorbeasca despre arbitraj. Despre acest lucru vom discuta noi (n.r. conducatorii) si vom lua atitudine atunci cand va fi cazul. Voi sta doar la loja, avem oameni care sa stea pe banca", a mai spus Mutu, conform Digi Sport.