Presedintele clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a anuntat ca noul antrenor principal al echipei gorjene va fi portughezul Joaquim Teixeira, fost "secund" la FC Porto si la reprezentativa Portugaliei.

Teixeira va semna un contract pe doi ani si jumatate si va prelua echipa incepand cu data de 7 ianuarie, cand va avea loc reunirea lotului. Tehnicianul portughez va veni la Targu Jiu cu propriul staff si va avea ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare si calificarea in finala Cupei Romaniei.

Aducerea unei "banci tehnice portugheze" la Targu Jiu nu este intamplatoare, conducatorii Pandurilor intentionand ca in aceasta pauza competitionala sa transfere nu mai putin de 11 fotbalisti lusitani, modelul fiind preluat de la liderul, CFR Cluj.

Teixeira, primul tehnician portughez din istoria Ligii 1, va fi al treilea antrenor principal al gorjenilor in acest sezon, dupa Eugen Neagoe si Gabriel Zahiu. Acesta din urma a stat pe banca formatiei din Targu Jiu doar la partida din deplasare cu Otelul, pierduta cu scorul de 1-3, in etapa a 19-a a Ligii 1.