Mircea Lucescu, antrenorul echipei ruse Zenit Sankt Petersburg, a declarat, duminica, faptul ca il intristeaza profund disparitia unor cluburi cu istorie in fotbalul romanesc. "Eu am fost foarte legat de cluburi. Lucrul cel mai rusinos in fotbal este falimentul, nu retrogradarea. Cand ma uit la cluburile noastre, branduri importante dispar intr-o indiferenta generala. Mie imi vine sa plang", a declarat Lucescu, citat de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"De aceea eu am sustinut totdeauna si toate relatiile mele au fost extraodinare cu presedintii de club pentru ca nu i-am pus in situatia sa ii oblig sa cumpere, sa fac declaratii pe care suporterii sa le transfere asupra responsabilitatii presedintilor.

Se poate vinde absolut orice jucator. Depinde de noi sa il inlocuim, sa crestem altceva. Succesul meu ca antrenor a fost din acest punct de vedere sigur. Titlurile sunt importante, succesul meu ca antrenor a fost acela de a ajuta foarte mult cluburile la care am activat.

La Galatasaray cand m-am dus, aveau 150 de milioane datorii. Cu mine au ajuns la aproape 15 -20 milioane. Au plecat 14 jucatori intr-o perioada scurta, ne-am calificat in Champions League de fiecare data. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Besiktas, nu am cumparat niciun jucator de valoare", a spus Mircea Lucescu pentru Dolce Sport.

Mircea Lucescu (71 de ani) este antrenorul lui Zenit Sankt Petersburg din aceasta vara. Tehnicianul roman le-a mai pregatit pe Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, echipa nationala a Romaniei, Pisa, Brescia, Reggiana, Internazionale Milano, Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk.