Clubul Pandurii Targu Jiu a anuntat, sambata, pe site-ul oficial, ca Adunarea Generala a Asociatilor gruparii a decis demararea procedurii de intrare in insolventa.

Pandurii Targu Jiu, in insolventaFoto: panduriics.ro

Potrivit site-ului gruparii gorjene, structura de conducere a clubului Pandurii ramane aceeasi, cu Narcis Raducan presedinte executiv, dar cu completarile de post impuse de legea insolventei.

Presedintele Narcis Raducan a declarat ca, desi nu este de acord in principiu cu procedura de insolventa, va ramane alaturi de Pandurii pentru ca are o datorie morala fata de jucatori si antrenori.

"E un moment extrem de dificil din istoria clubului nostru, si chiar daca nu sunt de acord in principiu, se pare ca este unica sansa ca acest club sa aiba viitor. Consider ca am o datorie morala fata de jucatorii si antrenorii pe care i-am adus in ultimele 18 luni sa pun umarul la redresarea clubului si voi ramane in functie cel putin pana la prima perioada de transferuri. In decizia mea a contat si pozitia membrilor asociati care ne-au incurajat sa ramanem uniti si ne-au promis ca vom fi sprijiniti pentru a ne pastra nivelul de performanta", a spus Raducan.

Demararea procedurii de intrare in insolventa a fost decisa dupa ce clubul nu a reusit achitarea datoriilor.

"Suma nu e mare, in jurul a doua milioane de euro, cu tot cu penalitati si ce decurge din taxe la stat. Este o suma mica pentru un club de Liga 1, chiar daca nu e nimic placut in treaba asta. E totusi mai bine decat sa se fi desfiintat echipa", a declarat Raducan, pentru Digi Sport.