Dupa 1-1 cu Muntenegru in primul meci din preliminarii, pentru nationala de fotbal a Romaniei urmeaza "dubla" cu Armenia si Kazahstan. "Am construit lotul pentru o orientare ofensiva a echipei Romaniei. Avem nevoie de critici, atata timp cat sunt constructive", a precizat Christoph Daum, selectionerul tricolorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Urmatoarele partide ale tricolorilor:

8 octombrie 2016: Armenia - Romania (ora 19:00)

11 octombrie 2016: Kazahstan - Romania (ora 19:00)

Tactica ofensiva cu Armenia si Kazahstan

"Nu am schimbat planul tactic, am mereu mai multe optiuni in minte. Suntem pregatiti pentru o orientare ofensiva a echipei, asa am si construit acest lot. Vom vedea cum se va simti Latovlevici zilele urmatoare. El a venit dupa o accidentare la lot, dar acum se simte bine. Mai avem si varianta Tosca, ii voi urmari pe acesti jucatori in zilele urmatoare si apoi ma voi decide asupra primului 11. Faptul ca nu l-am mentionat pe Steliano Filip asta nu inseamna ca este iesit din carti pentru partida cu Armenia. Vom urmari zilele urmatoare felul in care se recupereaza, el este o solutie pentru meciul cu Armenia. Intotdeauna exista mici probleme medicale, e o chestiune care tine de aceasta profesie. In afara de Steliano Filip, care nu a participat la antrenamentul de astazi, toti ceilalti sunt apti din punctul meu de vedere. Cu siguranta Stanciu va fi unul dintre executanti in cazul in care vom avea penalti, este un jucator extraordinar. Din astfel de situatii poti creste ca jucator. Stanciu are aceasta calitate extraordinara de a executa penaltiurile si o va face in continuare" - Christoph Daum, selectionerul Romaniei.

Atmosfera de la lot, foarte importanta

"E important sa avem o atmosfera buna in grup. Lucram zilnic la implicarea fiecaruia in grup si ne dorim sa dezvoltam si relatiile de colegialitate. Intotdeauna obiectivul nostru este maximum de puncte, dar nu am garantii pentru asta. Singura garantie pe care o pot oferi este ca vom lucra intens pentru a obtine acest maximum de puncte. Dupa cum s-a vazut si la Euro, reprezentativele tarilor mici stau foarte bine din punct de vedere fizic, sunt foarte bine organizate si la nivel tactic. Sunt sigur ca vom intalni dificultati in Armenia, dar cred ca impreuna vom putea gasi solutiile pentru a invinge. Acesta este si obiectivul nostru acum, ne vom concentra pe primul meci, vom lua lucrurile pas cu pas" - Christoph Daum, selectionerul Romaniei.

E nevoie de critici

"Nu am nicio problema cu reactiile care nu se pe aceeasi linie cu atitudinea mea fata de fotbalul romanesc. Lucrez foarte bine nu doar cu jucatorii din Romania, ci si cu o serie de antrenori. Rolul meu este sa fiu deschis. Stiu ca la sfarsit voui fi judecat dupa rezultate, asta e natura fotbalului. Eu vreau cele mai bune rezultate pentru Romania. Stiti mai bine decat mine problemele fotbalului romanesc si fie ca in locul meu ar fi un antrenor roman, sau un alt strain, sau Guardiola, este vorba despre un proces pe care trebuie sa-l urmezi daca vrei o schimbare reala. Pe de o parte trebuie sa reformez, dar in acelasi timp trebuie sa obtin si rezultate. Eu nu pot garanta succesul, dar pot garanta ca vom face totul pentru a-l obtine. Inteleg criticile si importanta lor, avem nevoie de ele atunci cand sunt constructive" - Christoph Daum, selectionerul Romaniei.

Doua victorii nu schimba soarta calificarii

"Pentru noi, antrenorii, lucrurile sunt simple, ai un contract pe o perioada determinata si nu poti sti niciodata ce se poate intampla. Am o relatie foarte buna cu presedintele FRF, Razvan Burleanu, il voi sprijini in demersul sau de dezvoltare a fotbalului. Eu sunt atasat de conducerea FRF si sunt pregatit sa trecem prin foc daca va fi nevoie. Nu va imaginati ca daca vom castiga aceste doua partide voi spune ca sunt cel mai minunat antrenor, iar daca vom pierde am sa dispar. Eu imi stiu drumul si il voi urma orice ar fi. Am lucrat aproape 10 ani in Turcia si stiu ce inseamna sa rezist presiunii. Stiu sa lucrez sub presiune, dar sunt foarte motivat sa ajut la cresterea fotbalului romanesc" - Christoph Daum, selectionerul Romaniei, citat de News.ro.

Despre gazonul sintetic din Kazahstan

"Daca ar fi sa vorbesc mult despre terenul artificial atunci ar deveni o problema. Suntem pregatiti, maine (n.r. joi) vom avea un antrenament la Buftea, apoi alte doua in Kazahstan. Am discutat cu selectionerul Poloniei, care mi-a spus ca dupa jocul din Kazahstan cel mai bun lucru a fost ca a reusit sa iasa de pe teren cu jucatorii sanatosi. M-am consultat si cu Joachim Low si mi-a spus ca e greu de jucat pe un astfel de teren atunci cand ai nevoie de trei puncte. Mi-a spus ca ar trebui sa ne multumim si cu un punct in aceste conditii. Vom vedea la fata locului, noi avem nevoie de cele trei puncte, pentru ca exista terenuri diferite", a conchis Cristoph Daum.

Grupa E, clasament:

1 Danemarca 3 puncte (1-0)

2 Polonia 1 (2-2)

3 Kazakhstan 1 (2-2)

4 Romania 1 (1-1)

5 Muntenegru 1 (1-1)

6 Armenia 0 (0-1).

Iata programul complet al disputelor din grupa tricolorilor:

sursa: frf.ro

► 8 octombrie 2016: Armenia - România, Muntenegru - Kazahstan (ora 19:00), Polonia - Danemarca (ora 21:45)

► 11 octombrie 2016: Kazahstan - România (ora 19:00), Danemarca - Muntenegru, Polonia - Armenia (ora 21:45)

► 11 noiembrie 2016: Armenia - Muntenegru (ora 19:00), Danemarca - Kazahstan, România - Polonia (ora 21:45)

► 26 martie 2017: Armenia - Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru - Polonia, România - Danemarca (ora 21:45)

► 10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)

► 1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)

► 4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

► 5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)

► 8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.